Fasad

Tryggare fasader med Fasadexperten

Finns det mikrosprickor? Vilken färg är fasaden målad med? Hur gör jag med en sliten kalkfasad?

Det finns många frågetecken och fällor när det gäller fasadrenovering och du kan undvika dem enkelt. Genom att anlita Coloramas Fasadexpert får kunden sin fasad kontrollerad och analyserad – och du som proffs får en åtgärdsplan och tips på rätt produkter att använda under arbetet. På så vis kan du och dina kunder känna er trygga med att fasaderna målas och behandlas på rätt sätt. Fasadexperten kan också bli en bra inkörsport för dig och ditt företag genom att tipsa kunder om att du kan hjälpa dem att göra arbetet.

Fasadexperten vet allt om hur fasader påverkas av väder och vind och är utbildad inom bland annat hur olika fasadmaterial som trä, puts, betong, plåt med mera samverkar med respektive målningssystem, att göra analys av fasaden och fastställa underlagets kvalitet och färgslag, att genomföra en fullständig fasadbesiktning och utifrån den ge en komplett åtgärdsplan.

 Prata med din butik kring hur ni kan samarbeta.

 

Publicerad 5 apr, 2017

Övriga etiketter

 En lättstruken lasyr som framhäver träets naturliga strukturer. 

Du kan använda Alcro Virke utomhus på nytt, tidigare impregnerat eller laserat trä. Lasyren gör träet vattenavvisande och motverkar sprickbildning.

Fördelar med Alcro Virke

Alcro Virke är en vattenbaserad lasyr för målning utomhus med kort torktid och den är lätt att applicera. Virke har även bra kulörhållning och god vidhäftning.

Gör rent och förbehandla

  • Runda av vassa hör och kanter med slippapper. Grått trä slipar du ner till rent trä.
  • Hyvlade ytor samt bilade stockar ska ruggas upp med ett grovt sandpapper före målning
  • Tidigare laserade ytor tvättar du med Grovrent. Mögel och algväxt behandlar du med Alg &  Mögelfritt. Skrapa eller stålborsta bort lös färg och lösa träfibrer och matta ner blanka färgytor.
  • Nytt trä och fasader som är nedskrapade eller stålborstade till rent trä rengör du genom att borsta bort löst sittande smuts och damm.

Lasera

  • Använd gärna en flat lasyrpensel, den ger bäst resultat
  • Stryk lasyren på en bräda i taget för att minska risken för överlappning och ojämn kulör
  • Tänk på att om du laserar hela ytan två gånger blir slutresultatet mörkare än om du bara stryker en gång.

Nytt trä och fasader som är nedskrapade eller stålborstade till rent trä stryker du först en gång med System Grundolja på hela brädan/fasaden och ändträ. System Grundolja ska torka minst 30 minuter, därefter torkas överflödig olja bort. Vänta inte längre än en dag innan du stryker lasyren två gånger i önskad kulör. Tidigare laserade ytor som har blekts eller ändrat kulör men är i bra skick i övrigt, kan du lätt fräscha upp med en strykning.

OBS! Använd inte enbart färglös lasyr på nytt trä, det ger inte tillräckligt skydd mot solens UV strålar.

OBS! Rör om lasyren väl före användning. Underlaget skall vara torrt vid målning, max 16 % fuktkvot. Detta gäller även tryckimpregnerat trä som bör stå obehandlat minst en säsong före målning. Måla inte på solheta ytor. Måla inte heller vid risk för regn inom det närmaste dygnet eller dagg inom 1-2 timmar från målningens avslutande.

Publicerad 5 apr, 2017

Övriga etiketter

Trendspaning

”Att välja kulör till ett hus är ett stort beslut. Kulören ska passa bra till såväl omgivning som husets arkitektur. Varför inte ge husets detaljer som t ex terrassen eller ytterdörren en helt ny kulör?” säger Lisbeth Larsen, Global kulörchef hos Jotun.

Sidor