Fasadexpert

Fasadexpert kan tyckas vara en lustig titel. Expert på fasader!? Men när man begrundar vilka olika utmaningar ens fasad ställs inför året runt och år efter år, så blir man plötsligt lite mer ödmjuk inför uppgiften.

I Sverige har vi ett minst sagt varierande klimat där temperaturen på en solstekt husfasad kan klättra upp emot 60-70 plusgrader samtidigt som det under rikitgt kalla vinternätter kan krypa ner under 30 minusgrader. Krydda detta med regn och blåst under vår och höst, så förstår man plötsligt att det behövs minst sagt kunniga experter för att skapa ett så effektivt skydd som möjligt för våra fasader.

Färgen som täcker våra fasader är ju trots allt det yttersta skiktet som också tar mest stryk i skyddandet av våra hem. Att vi människor är vackra på insidan må vara det som betyder mest, men när det gäller våra hem så är ytan minst sagt lika viktig för att skydda det som finns innanför.

I stort sett varje Colorama-butik kan erbjuda dig som kund en kvalificerad Fasadexpert som hjälper till med alla frågor som kan uppstå kring ett så massivt projekt som det faktiskt är. Med största sannolikhet får du även svar på frågor du inte ens visste att du borde ställa. 

Kortfattat går en Fasadexperts arbete ut på att besiktiga, analysera och utvärdera. Först görs en besiktning av din fasad för att ta reda på vilken typ av färg som använts tidigare. Därefter går man igenom de olika riskområdena på fasaden samt mäter dess fukthalt. Slutligen får du ett protokoll med riktlinjer av din Fasadexpert där hon eller han redovisar sina åtgärdsförslag med hänsyn till de önskemål du som kund har. Detta fungerar sedan alldeles utmärkt som beslutsunderlag för dig innan du tar steget och gör verklighet av ditt projekt.

Vill du dessutom ha hjälp med själva utförandet så står vi på Colorama redo att bistå dig med detta. Välkommen att kontakta din närmaste butik för att få mer information kring allt som rör din fasads välmående.