Nyhet! Ekofärgen för bättre hälsa

Den är fri från kemiska gifter, fossila råvaror och hormonstörande ämnen. Nya inomhusfärgen Colorama Natura är en revolution för en hållbar framtid och är ett bra val för dig som ofta hanterar målarfärg.

Miljönyheten Colorama Natura lanseras nu i ett exklusivt samarbete mellan Colorama och Färgbygge AB. Produkten har tagits fram genom nio års forskning och är den första färgen på marknaden som består helt av naturliga råvaror, fri från allergiframkallande och hormonstörande ämnen. En av eldsjälarna bakom är Markus Zoffmann, vd för Färgbygge.
– Detta är världens största satsning på en helt fossilfri färg och det är jätteroligt att äntligen kunna lansera den tillsammans med Colorama, säger han.

Men finns det inte redan miljövänlig målarfärg?

– Det har skett en stor utveckling inom färgindustrin när det gäller lösningsmedel där mycket har bytts ut mot vattenbaserade alternativ. Men det är bara ett steg på vägen. Vi vet att framför allt barn påverkas negativt av hormonstörande ämnen och många allergiska reaktioner har också kunnat härledas till användningen av konserveringsmedel.

Bra för yrkesmålarna

Färgen finns som grundfärg, väggfärg, takfärg och trälasyr, och har tagits fram med stenhårda kvalitetskrav på faktorer som våtnötning, torktid och täckförmåga. 

Yrkesmålarna är en yrkesgrupp som ofta får problem av innehållet i konventionella färger eftersom de exponeras dagligen.
– Många målare vi träffar visar på stor tacksamhet för vår satsning som kan innebära att de kan arbeta igen.

Som en elbil inom bilvärlden

Fredrik Hansson, vd på Colorama, ser Natura som en naturlig utveckling och breddning av kedjans sortiment.
– Detta är den absolut senaste tekniken som finns i en färgburk i dag och vi är först ut med den på marknaden. Natura är som en elbil inom bilvärlden – det senaste och det mest miljövänliga som finns inom färg.

Unik lyster

Förutom de miljö- och hälsomässiga vinsterna finns en annan fördel av att använda naturliga ingredienser – färgerna får unik lyster.
– Färgen lyser! Det naturliga pigmentet med små kristaller sprider ljuset fantastiskt i rummet. Man får en äkthetskänsla som är magisk, säger Markus Zoffman.

Publicerad 21 feb, 2017