Våra experter

På Colorama lever vi efter följande affärsidé: "Vi skapar mervärde genom att vara bäst på att sätta samman sortiment till en inspirerande helhet och tar ansvar för ett lyckat slutresultat". Detta beskriver väldigt bra hur vi vill att man som kund ska uppfatta vår organisation och inte minst vårt arbete. Det är vår dröm och högsta prioritet att hjälpa människor skapa en trivsam hemmiljö med sin egen personliga prägel. Oavsett hur stort projekt man står inför, eller om man fortfarande är kvar på inspirationsstadiet, så är man varmt välkommen in till oss. Vi erbjuder nämligen expertis av alla de slag som säkerligen kan komma till nytta i just ert projekt. Så tveka inte att titta in i närmaste butik för att få fart på inspirationen.

Stor expertis och bred kompetens inom Colorama

På Colorama hittar du experter inom alla möjliga områden. Varje butik är unik och har också medarbetare med kompetens som ibland sträcker sig förbi det som kan kallas vårt grundsortiment. Vissa butiker erbjuder till exempel hjälp med sömnad och ljussättning medan andra tillhandahåller parfymer och leksaker.

Nedan kan du läsa lite mer om de tjänster Colorama erbjuder som gemensam kedja, men det är väl värt ett besök till din närmaste butik för att kolla in vilka projekt just du kan få hjälp med. Kompetensen är stor i våra butiker och många samarbetar även med varandra sinsemellan.

Inredningsdesigner

Du funderar nog över vad som fungerar bäst för just ditt hem och efter dina förutsättningar. Hur ska du välja bland alla färger, tapeter och material? Och hur gör du när du väl har materialet? Många frågor dyker upp när man planerar sin renovering. Hos oss på Colorama kan du få experthjälp av våra uppskattade Inredningsdesigners (CID). De ger dig uppskattad service som kommer väl till pass när du ska renovera eller göra om.
Läs mer här

Fasadexpert

Att fixa fasaden är inget som man gör i en så kallad handvändning. Det är ett stort projekt som kräver både tid och omsorg. Är du ordentlig och noggrann genom hela projektet så kan du också räkna med att det håller betydligt längre. Färgen är trots allt det yttersta lagret som ska skydda övriga konstruktionen mot vädrets makter och årstidernas nycker. Görs inte detta på rätt sätt kan det istället bli dyrt och jobbigt att göra reparationer på fasaden. Tack och lov finns hjälp att tillgå i Coloramas egna Fasadexperter.
Läs mer här

Badrumsdesigner

Eftersom vi vill vara med hela vägen i skapandet av ditt drömhem erbjuder vi även dig som kund möjligheten att få ditt badrum uppritat i 3D. Du får ta del av mycket verklighetstrogna bilder innan du till 100% bestämt dig för den snygga marrakesh-klinkern på golvet samt alla de idéer som Coloramas Badrumsdesigner kommit med gällande både funktion och form.
Läs mer här

Experten tipsar

Genom vår inspirationstidning Mitt hem får vi in massor av trevliga frågor från våra läsare. Det rör sig om allt ifrån faktafrågor kring våra huvudkategorier färg, tapet, golv och kakel till mer allmänna funderingar kring inredning, fastighet och även trädgård. Är du själv nyfiken på något så är du varmt välkommen att höra av dig till vår expertpanel på mitthem@colorama.se
Läs tidigare tips här

Colorama samarbetar även med andra proffs

I Coloramas butiker ska du känna att du blir väl omhändertagen och alla våra butiker har antingen egna hantverkare eller nära samarbeten med fristående proffs. Framförallt inom våra huvudkategorier såsom måleri, golvläggning och plattsättning, men många av butikerna har även goda möjligheter att hjälpa sina kunder med helhetslösningen och ta hand om större projekt och totala helrenoveringar. Från idé till färdig idyll.
Kontakta din butik för mer information.