Experten tipsar

3 vägar till tapetserade väggar

För lite lim, för slarvigt förarbete och lite väl mycket oro för vad andra ska tycka. Där har du de tre vanligaste tapetseringsmisstagen enligt vår inredningsexpert Wictoria.

– Det kan tyckas självklart men ett av mina bästa inredningstips är faktiskt att våga vara sig själv och göra lite mer som man vill. Det är inte andra som ska bo hemma hos dig. Vet du inte riktigt vad du vill ha? Försök hitta en röd tråd och bygg vidare på den. Finns det någon färgskala du trivs med? Har du någon tavla eller matta som du tycker om och som kan få gå igen på väggen? Börja där och kom ihåg att du alltid kan be oss inredningsexperter om hjälp ifall det känns svårt, säger Wictoria som jobbar på Colorama i Klippan.

Det är också många som glömmer bort att det går att ha tapeter på flera olika sätt och ställen. Att använda tapet och glasskiva istället för kakel i köket kan bli riktigt effektfullt.

– Ja, det går att vara väldigt kreativ med tapeter, det gäller bara att våga. Prata med oss i butiken, så ger vi dig goda råd på vägen eller boka en utbildad inredningsexpert om det är ett lite större projekt, säger Wictoria.

3 vägar till snygga väggar

  1. Taket först
    Lägg tid på att måla taket innan tapeterna åker upp. En fin ny tapet och ett sjaskigt tak äringen bra kombination. Och kom i håg att det finns fler kulörer än bara vitt!

  2. Omsorgsfullt förarbete
    All tid du lägger ner på förarbete i form av spackling, grundmålning och liknande får du igen när tapeten väl åker upp.
  3. Snåla inte på limmet
    Man brukar räkna med ungefär en liter lim per rulle tapet.
Publicerad 17 sep, 2019

Behöver du hjälp att välja rätt?

Wictoria är en av våra många duktiga inredningsexperter som gärna hjälper dig att hitta rätt när det kommer till tapeter, kulörer och inredning.