Inspiration

5 trendkulörer från Boråstapeter

2018 blir ett färgstarkt år! I februari lanserar Boråstapeter Deep Sea Dive, en trendserie bestående av fem enfärgade tapeter med en matt, sammetslen yta i begränsad upplaga.

I många år har Boråstapeter skapat enfärgade tapeter under kollektionsnamnet Pigment, som är en kollektion enfärgade tapeter med naturliga och eleganta kulörer som låter inredningen tala.

Med Deep Sea Dive lanseras för första gången en trendserie som sätter fokus på 2018 års viktigaste trendkulörer. Deep Sea Dive har alla Pigments mest älskade egenskaper – sammetslena släta ytor och taktil värme representerade i fem noggrant utvalda, samtida färger.

Deep Sea Dive lanseras i februari 2018 tillsammans med tapetkollektionen Pigment som består av 40 tapeter i enfärgade nyanser.

5 trendkulörer

Algae 
Tänk dig ett korallrev som sprudlar av liv och lyser upp det turkosblå vattnet med sin färgprakt. Denna ljusa, mildare nyans harmonierar med gult och grönt och skapar perfekt balans mellan värme och livfullhet. 

Coral 
På havets botten dras blicken till ett fascinerande, rosa korallrev. Persiko- och hallontoner ger tapeten visuell energi samtidigt som mättade rosa nyanser gör detta till en perfekt tapet när du vill skapa balans mellan andra färger och material i rummet. 

Minty Sea 
När vatten och solljus möts händer det spännande saker. De klassiska blå och gröna tonerna flödar fram och tillbaka som tidvattnet och bildar en mättad mintgrön nyans. En fantastisk färg att använda tillsammans med kontrastrika, mörkare träslag som teak och ek.

Deep Green 
Nyanserna och skiftningarna i färg och ljus är det som gör havet så fascinerande. Den djärva, djupt gröna nyansen hyllar dessa färger och skiftningar. Med sin sammetslena yta ger Deep Green ett fascinerande visuellt djup – vågar du tapetsera rummets alla väggar?

Deep Sea
Ljusa, milda blå toner är en tidlös klassiker – och med Deep Sea får denna klassiker en ny twist. Djupare, mörkare och med en nästan kärv känsla är detta en färg som gör intryck och balanserar mellan blått och svart, precis som havet självt när det reflekterar små, små ljusskiftningar.

Publicerad 2 jan, 2018