Inspiration

Alcros kulörtrender

Låt dig inspireras av Alcros ljuvliga kulörtrender för 2016. Under flera månader har Alcros kulörteam letat upp och analyserat trender över hela världen. Slutresultatet är 20 vackra kulörer som har identifierats och fördelats på fyra olika långlivade trender. 

 • Nordisk Pastell
  De nordiska miljöerna kastar sitt lite blåa ljus över dessa pasteller. Med inspiration ur skandinaviska berg, hav och blommor skapas en enkel - het och renhet som gifter sig med naturliga material och trärena ytor. Kulörer med smak av det lugna, sobra och sköna.

 • Studio Blå
  En sofistikerad trend där olika nyanser av blått spelar huvudrollen. Addera varma komplementfärger och dröm dig bort till en lyxbistro i Marseille eller en ateljévåning i Milano. Båda referenser är lika rätt när en del av världen bjuds in till ditt hem.
 • Gröna Drömmar
  Skogsväsen, dimmiga ängar och trolska drömmar inspirerar till dessa kulörer. Sotiga och mjuka gröna toner ger tillsammans med accenter i aprikos en lite romantisk och frasig känsla som för tankarna till en bukett av engelska rosor och vilda blad. Sagolikt.
 • Miami Déco 
  Kulörer med puls och lekfullhet, med värme och intensitet. Glada kulörer som djupnar i takt med att solen går ner i havet. Turkoser, koraller och gult som med en retroflirt symboliserar det sköna livet. Känslan av ledig och lyxig tid kommer in i våra hem.

Publicerad 23 feb, 2016