Experten tipsar

Tips och badrumstrender!

Hej Isabella, badrums- och inredningsexpert!

Vilka badrumstrender råder för tillfället?
– Något som inte vill släppa taget om oss är marmorn som i sig är en del i en större naturnära trend där vi gärna använder oss av samma nyans på både vägg och golv. Bortsett från detta är det den industriella stilen som är på uppåtgående med mattsvarta detaljer på till exempel blandare och duschdörrar. En annan trend är att plattorna blir större och större, vilket skapar rymd och en lyxigt lugn känsla.

Hur ska man tänka när man väljer kakel och klinker?
– Det handlar kanske inte så mycket om att tänka som att känna. Känn efter hur du vill ha det. Vad man däremot kan tänka på är att ljusa blanka plattor ger en lite lyxigare känsla medan matta plattor ger ett mjukare intryck. Och har man ingen aning om vad man gillar eller var man ska börja så är det alltid en god idé att lyssna på vad huset vill. Att välja tidstypiska material och följa husets stil brukar sällan bli fel.

Vad är senaste nytt inom badrumsinredning?
– Jag skulle säga att ljussättningen börjar tas på större allvar. Nu hittar du ljuskällor i både lådor och speglar. Att anpassa ljussättningen efter materialval och rummets utformning ger också ytterligare en dimension till badrummet.

Vad är ditt bästa tips till en villrådig badrumsrenoverare?
– Fråga om hjälp i din butik! Du sparar tid, kraft och får ett snyggt och funktionellt badrum.

Publicerad 17 okt, 2019

Behöver du hjälp att designa badrummet?

Våra badrumsexperter gör det lätt att komma igång. De kan rita upp ditt nya badrum i 3D för att du ska få en så verklighetstrogen bild som möjligt av badrummets funktioner samt samspelet mellan färgval och inredning. Badrumsexperten hjälper dig också att hitta rätt i kakeldjungeln och ger dig tips och råd om passande inredning när det gäller funktion och design.