Colorama firar 10 år med jubileumskulörer

I samband med 10-årsjubileet släpper Sveriges största färgfackhandel Colorama en kollektion om sju nya kulörer av målarfärg.

Vita väggar har dominerat svenska hem i många år, men nu väljs vitt allt oftare bort till fördel för mer kulörta toner. Men att välja rätt kulör är inte alltid det lättaste och därför har Colorama tagit fram sju nyanser som bildar en behaglig och vacker inramning till hemmet.
  – Vi firar tio år och vi har en stor passion för färger och kulörer. Därför är det extra roligt att kunna använda den kunskap som finns i kedjan och ta fram kulörer som passar för 2017, men som ändå är hållbara. Dessa passar fint i skandinaviska hem med de färger och material vi ofta har på möbler. Det är dessutom alltid lättare att måla om en vägg än att byta ut ett helt möblemang, säger Nina Wänn.

Kulörerna är genomgående milda, lite smutsiga men innehåller också mer färgmättade uppstickare. – Malakit är en mystisk och härlig mörkgrön färg som passar med inredning i till exempel varma metaller och trä. Vi har också Abyss, en supersnygg mörkblå nyans som för tankarna till Atlantens djupa vatten. Alla kulörerna går att kombinera med varandra. – Abyss passar till exempel fint till Svansjön, en pastellig ljusrosa – eller Stormblå, en ljusare blå kulör. De går ton i ton och passar ihop i en vacker kombination.

De sju kulörerna passar även till nya tapetkollektionen Tidlös, som Boråstapeter tagit fram i samarbete med Colorama. Alla kulörer går att bryta i matta och blanka färger liksom i lackfärger till snickerier. – Eftersom det är kulörer begränsar vi oss inte till en viss typ av färg. Men du får förstås olika effekt av matta eller blanka färger.

Publicerad 22 feb, 2017