Inspiration

Colorama fixade Lisas egen kulör

Lisa Lyngbakken har skapat sin egen kulör på Colorama i Köping och lagt ut resultatet på Instagram under #coloramasverige

Hallå där, Lisa Lyngbakken, du har uppfunnit en alldeles egen kulör?
– Jag tyckte det var för mycket vitt hemma och ville måla sovrummet i en gröngrå nyans. Jag tittade bland Coloramas färgkartor men hittade inte riktigt det jag sökte efter.

Hur kom du på att du ville få en egen kulör tillblandad?
– Jag frågade Coloramahandlaren och det var inga problem. Vi tog en fin grön kulör och la i lite svart och provmålade på ett papper. Det blev inte helt som jag ville ha det så han blandade i mer svart. Jag tog med mig en provburk hem tillsammans med några andra kulörer. Men färgen som vi blandade ihop tillsammans blev faktiskt bäst. Handlaren namngav kulören Lisa Special.

Hur ser den ut på sovrummets fyra väggar?
– Den kan skifta mycket. På väggen där fönstret sitter kan den ibland se lite blå ut. Ibland är den väldigt grå och plötsligt är den mörkgrön. Jag tycker den är jättefin. Det har blivit mer ombonat i rummet.

Du la ut Lisa Special bland dina inredningsprojekt på Instagram. Har du fått några reaktioner?
– Ja, många undrar var jag har köpt den och vad det är för färg – det är jätteroligt. Jag har faktiskt skickat receptet till andra som vill måla hemma.

Här hittar ni Lisas Instagram @lyngbakken, glöm inte att följa oss på @coloramasverige och tagga dina projekt med #coloramasverige

Publicerad 19 okt, 2017