Produkt

Colorama Natura – ekofärg med unik lyster

Nya inomhusfärgen Colorama Natura är tillverkad av naturliga råvaror och är en vacker nyhet för dina väggar.

Colorama Natura lanseras i ett exklusivt samarbete mellan Colorama och Färgbygge AB. Produktserien är inte bara en ny typ av färg utan ett helt nytt sätt att framställa färg på. Den har tagits fram genom nio års forskning och är en av de första färgerna på marknaden som består helt av naturliga råvaror. En allergivänlig färgserie framställd på cellolusa, mjölkprotein, fettsyror och vegetabiliska oljor. En av eldsjälarna bakom produkten är Markus Zoffmann, VD för Färgbygge AB.

– Detta är en storsatsning på en helt fossilfri färg. Det är resultatet av hårt arbete, svett och tårar och det är jätteroligt att färgen nu finns att köpa i Coloramas butiker runt om i landet, säger han.

Men finns det inte redan miljövänlig målarfärg?
– Det har skett en stor utveckling inom färgindustrin när det gäller lösningsmedel där mycket har bytts ut mot vattenbaserade alternativ. Men det är bara ett steg på vägen. 

NATURLIG UTVECKLING
Färgen, som baseras på biologiskt nedbrytbara bindemedel, finns som grundfärg, väggfärg, takfärg och trälasyr. Utmaningen har bland annat varit att bibehålla kvalitetskrav på faktorer som våtnötning, torktid och täckförmåga.

Fredrik Hansson, VD på Colorama, ser Natura som en naturlig utveckling och breddning av kedjans sortiment.

– Vi anser att man måste vara transparent med vad produkterna innehåller, oavsett om det är livsmedel eller målarfärg och vi är tidigt ute med den på marknaden. Colorama är störst i Sverige på färg och vi ligger i framkant när det gäller att driva utvecklingen framåt. Vi är stolta över att kunna erbjuda våra kunder Colorama Natura.

UNIK LYSTER
En annan stor fördel av att använda naturliga ingredienser är att Colorama Natura får en unik lyster.

– Färgen lyser! Det naturliga pigmentet med små kristaller sprider ljuset fantastiskt i rummet. Man får en äkthetskänsla som är magisk.

Publicerad 20 feb, 2017