Inspiration

De 5 hetaste badrumstrenderna i höst

Natursten, metall, ojämna ytor och kulör. Vi tar en titt på de hetaste badrumstrenderna just nu.

 1. VÄGGHÄNGT
  Med inspiration från spa- och hotellvärlden väljer många en fristående kommod med skål på och det klassiska badrumsskåpet får ge vika för en snygg spegel. Förvaringen flyttas till snygga skåp och lådor. Vägghängda badrumsmöbler är både snyggt och lättstädat och utbudet är fantastiskt i dag.

 2. TIDLÖS ELEGANS
  Exklusiva material varar länge. Marmor som har varit stort i övrig inredning kommer nu också till badrum. Allt från vitgrå carreramarmor till grön marmor som ger en tidlös elegans. Grön marmor i äkta natursten passar både på golvet och väggen. Stenen på bilden kommer från Colorama.
 3. KULÖRT
  Trenden att sätta en mer personlig prägel tar sig uttryck i kulörer i badrummen, som grönt och blått. Kombinera med guld- och mässingsingsdetaljer. Rosa är också på väg in i våra badrum.
 4. HANDGJORT
  Vi är på väg från den släta och platta kakelstandarden. Gärna vita nyanser, men i plattor med handgjord, ojämn yta, som ger fina effekter i belysning. Det får också gärna vara omlott, så kallade halvförband, i olika storlekar som ger en mysigare känsla. Till en vit platta sätter man gärna mörkare fog för att framhäva kaklets dimensioner.
 5. METALLISKA DETALJER
  Mässing och guld är en tydlig trend. Det blir en mer exotisk känsla med guld i stället för silver, som tidigare har varit svenskarnas favoritmetall. 
Publicerad 3 okt, 2016