Produkt

Den nya tidens problemlösare

De är specialutvecklade för speciella ändamål och har unika egenskaper. Den nya generationens lim, tätningsmedel och spackel är här och tillsammans löser de varje problem du kan stöta på.

De nya problemlösarna kan fixa situationer som tidigare krävt betydande möda och är dessutom inte farliga vare sig för dig eller miljön. Jasper Cole är produktchef på Bostik, en av världens ledande tillverkare av lim, tätningsmedel, spackel, fix och fog: – I dag kan man få väldigt lättarbetade och effektiva produkter utan att sätta miljön på spel. Tidigare har vi förknippat snabba och effektiva limmer med lösningsmedel, men med modern teknik kan vi ta fram lättarbetade produkter med andra aktiva ingredienser, säger han. Moderna kvalitetslim är helt luktlösa och baserar sig på bindelmedel och polymerer som härdar i kontakt med luften. Att limma upp en hylla som ska bära stora tyngder är inga problem, menar Jasper. – Eller om du vill limma ihop två skåp eller en bänkskiva med ett underrede. Du kan till och med använda lim utomhus. En fördel om du limmar fast lister är att du slipper du få skruvhål. Skruv är dessutom en köldbrygga och ger en oelastisk koppling mellan de två delarna, medan lim tar upp och dämpar vibrationer. Den moderna tekniken för lim används även för att skapa flexibla fogmassor. – Fogmassans huvudsyfte är ju att förhindra att fukt tar sig in i fasaden eller otätheter i andra delar av byggnaden. I dag efterfrågar hantverkarna kombiprodukter som fungerar både som lim och fogmassa. Det är viktigt att satsa på en kvalitetsprodukt, så att fogen sitter väl fast i underlaget, inte spricker och hindrar fukt att tränga in under mycket lång tid – kvaliteten på fogen påverkar ju fasadens hållbarhet och energieffektivitet. 


TAPETLIM & SPACKEL

  • Bostik Recover är en nyhet för dig som inte vill spackla utan skapa en jämn yta med så kallad renoveringstapet. Bostik Recover är lätt att hantera, rinner inte och ger ett snabbt hugg/fäste. 
  • Bostik Light Premium är ett lättviktsspackel som går att lägga i lager upp till sex millimeter utan att sprickor uppstår. Det har en finare struktur och är inte lika grovt, vilket gör det lättare att slipa.
  • Bostik Aqua Blocker är en ny lösning för vattentätning utomhus. Den är lättapplicerad, flexibel och fäster lätt mot både kalla och fuktiga ytor.

MONTERINGSLIM & FOGMASSA

  • De flesta moderna monteringslim fäster på trä, PVC, betong, stål, glas och alla typer av metaller. Nyheten Bostik Maxi Bond Xpress fäster direkt vid underlaget, funkar både inne och ute och går att belasta inom 15 minuter.
  • Nyheten Bostik Power Bond når sin maximala styrka inom 24 timmar. Funkar framför allt inomhus, i torra miljöer.
  • Bostik Maxi Bond Seal är en kombiprodukt mellan fogmassa och lim. Efter 5–7 dygn kan limmet bära flera tons tyngd. Finns i sju färger.
Publicerad 1 jul, 2016