Så gör du

Förnya möbler med färg och tapet!

Att göra det bästa av det du redan har är inte bara smart ur hållbarhetssynpunkt utan dessutom riktigt roligt, särskilt när du involverar tapet.

Du kan egentligen tapetsera vilken möbel som helst men om den ska tåla lite slitage är det klokt att avrunda arbetet med att spraya på klarlack. Här är några fler tips på hur du lyckas med projektet.

1. Gör grundjobbet
Du vill ha en ren och fin yta när du ska tapetsera en möbel. Torka av med målartvätt och slipa lite med slippapper om ytan är glatt.

2. Matcha med rätt kulör
Om du inte ska tapetsera in hela möbeln är det väldigt fint att möta upp din tapet med en snickerifärg i matchande kulör.

3. Använd tapetlim
Ja, du ska använda tapetlim även när du tapetserar andra saker än väggar. Till varje tapet kommer instruktioner om vilket slags lim som gäller, följ dessa helt enkelt

4. Satsa på vassa rakblad
Ett vasst rakblad är din bäste vän. Se till att du har knivskarpa blad så att dina kanter blir lika snygga som du vill ha dem.

Publicerad 17 feb, 2020

Färgsätt i Colorama Showroom!

Colorama Showroom är verktyget som hjälper dig att snabbt hitta din stil och produkter du gillar. Här kan du utforska olika kombinationer av färg, tapet, golv och kakel från varumärken som Alcro, Boråstapeter och Tarkett!