Så gör du

Fixa myset själv - 6 enkla sommarprojekt

Ge utemöblerna nytt liv för kommande njutstunder med vänner och familj. Med färgburk och penslar kan du göra uteplatsen eller trädgården till ditt nya inbjudande vardagsrum.

1. GLADA FÄRGKLICKAR
Stolar, bord och bänkar kan bli till härliga blickfång – som de är eller inbäddade i en matchande berså. Alcro Bestå Impregneringsolja, Grundfärg och Fönsterfärg är utmärkta val för dina träytor samtidigt som du vårdar dem.

2. VACKER ENTRÈ
Grinden är husets första möte med besökaren så varför inte ge den ett vackert yttre? Alcro Mekanlack Aqua fäster fint även på metallytor så du kan också måla möbler, hinkar och blomkrukor i fina kulörer.

3. SOBER FINISH
Låt detaljer som till exempel vattenkanna och hink få nytt liv i färgglada toner. Accelerera gärna effekten genom att färgmatcha med fasaden.

4. DETALJERADE DETALJER
Gruppera ditt möblemang tillsammans med vackra saker som ljuslyktor, växtarrangemang, målade korgar och saker som du tycker om. Tänk ”vardagsrum” även när du inreder ute och var inte rädd för att vara personlig.

5. SKÖNA UNDERLAG
Ge terrassen eller uteplatsen en härlig rumskänsla genom att lägga klinker. För balkongen och uterummet finns också många vackra mattor som dessutom är mjuka under fötterna. På bilden Factory från CC Höganäs.

6. TÄNK INNE UTE
Om du inte vill underhålla din uteplats eller möbler så ofta men ändå vill ha en slitstark yta är det en bra idé att lasera.

Publicerad 1 jul, 2016