Inspiration

Fixa mysigaste balkongen i fyra steg

Att förvandla en balkong till hemmets mysigaste rum går oftast snabbare än man tror, med kalkfärgen Vintro kan du måla på allt och skapa precis den atmosfär du vill ha.

Det nybyggda huset i centrala Helsingborg har en supermodern finish med balkonger i metall, glas och rå betong. Läckert – men lite kalt, tyckte en av husets invånare.

Och att förvandla den lilla ytan (med en rickig campingstol som enda inredning) till en ombonad uteplats gick fort när Cornelia Agard på Colorama Helsingborg släppte lös kreativiteten, med kalkfärgen Vintro som utgångspunkt.

Vintro, kan målas på de flesta underlag, som tyg, plast, glas, golv och väggar helt utan förarbete och ger vitt skilda effekter, från rustik, matt kalkyta till skimrande metall. – Här kan du verkligen ta ut svängarna, det är en jätterolig produkt som vi på Colorama lanserat här i Sverige, säger Cornelia. Färgerna är helt kompatibla och blandas bra med varandra så den som är riktigt kreativ kan själv blanda till sina egna kulörer.

Vintroserien erbjuder också två olika efterbehandlingar för den som vill ha en extra tålig yta eller skapa effekter – en klar vax och en lite mörkare variant som gör kulören lite smutsig i tonen. Det finns också två vanliga lacker med två olika matthetsgrader och ett extremlack. Och för att få en hållbar yta på utemöbler och krukor rekommenderar Cornelia att målningen avslutas med just Vintro Extrem Mattlack. – Då kan du vara säker på att färgen även håller utomhus under sommarhalvåret. 

De fyra stegen till en mysig uteplats

  1. Textilier. Tyg mjukar upp på golvet och räcket samt ger ett insynsskydd.
  2. Kulörer. Välj ut några färgskalor och håll dig till dem. På den här balkongen går de grå kulörerna i samma ton och skapar harmoni.
  3. Ljus. Tillför levande ljus och/eller ljusslingor för högre mysfaktor. Välj inte för skarp belysning utan mjuka ljuskällor som gör det ombonat.
  4. Möbler. Välj inredning som inbjuder till att sitta i.

Vintro erbjuder bra täckning, enastående hållbarhet - och den räcker länge. Läs mer om Vintroserien här.

Publicerad 25 jun, 2018