Experten tipsar

Gör rum för tapet!

Jenny på Colorama i Kungälv är en av våra duktiga inredningsexperter. Vi passade på att fråga henne om hur hon ser på tapeter, inredning och trender.

Vad är det bästa med tapet enligt dig?
– Dels är det ett enkelt sätt att få det väldigt ombonat hemma. Dels är det ju roligt eftersom tapeter går att kombinera och variera i det oändliga
och så finns det otroligt många fina tapeter för alla olika smaker.

Hur ska man tänka när man väljer tapet?
– Ett tips är att inte stanna i det rum du ska färgsätta, utan även tänka in de färger och mönster som finns i angränsande rum, eftersom dessa kommer att upplevas tillsammans. Se till helheten och försök att få till den röda tråden. I övrigt är det alltid bra att fråga sig själv vilken stämning du vill uppnå i ett rum. Ska det vara lugnt eller livat, mysigt eller avskalat?

Hur gör jag för att få ut mesta möjliga av min tapet?
– Återigen så handlar det mycket om att tänka på helheten. Använd gärna en ton från tapeten på dörrar, lister och andra snickerier och var inte rädd för att lyfta din tapet med hjälp av tapeterna i intilliggande rum.

Sist men inte minst, vilken färgskala ska jag satsa på om jag vill vara riktigt trendig?
– Eftersom det trendigaste just nu är att inreda långsiktigt och leva med respekt för naturen, så är det samma saker som varit ”inne” ett tag nu. Naturmaterial, runda mjuka former och brända toner, gärna i gult. Det är mycket färg men skalan är dämpad.

3 frågor på tapeten!

  1. Vad vill du uppnå med din tapet?
    Ska rummet kännas piggt, lugnt, mysigt, ombonat, avskalat eller uppmuntra till lek?
  2. Vad gillar du inte?
    Genom att sortera bort gråskalor, djurmönster, medaljonger eller någonting annat som du vet med dig att du inte gillar, blir det enklare att ringa in vad du tycker om.
  3. Ska du be om hjälp?
    Våra inredningsexperter är lika kunniga som lyhörda och hjälper dig att hitta rätt.

Tapetbitar över?

Gamla brickor i metall kan enkeltpiffas till med hjälp av en tapetbit. Limma bara på tapeten och avsluta med ett klarlack. Klart!

Fler tapetbitar över?

En bit vackert mönstrad tapet blir snabbt till en vackert mönstrad löpare. Rulla ut över bordet och arrangera några fina ljusstakar ovanpå. Klart!

Publicerad 18 sep, 2020

Dags att göra om hemma?

Börja hos oss på Colorama så lovar vi att ditt jobb kommer att bli betydligt enklare! Prata med vår erfarna och kunniga butikspersonal eller boka träff med våra inredningsexperter.