Produkt

Nu inreder vi med äkta natursten

Äkta sten, tålig och tunn som en ostskiva – går det? Javisst. Förutom att prisbilden är gynnsam för plånboken är Natursten Yta enkel att sätta upp på väggarna. – Du kan installera den med till exempel fix eller monteringslim, säger Lars Mogren från C G Karlssons Stenhuggeri i Tanumshede.

CG Karlssons Stenhuggeri har förädlat bohuslänsk granit i över 100 år. Grunden till den långa framgången är kvaliteten och skönheten i ett naturmaterial som varierar i nyans, struktur och mönster som ju naturstenen gör. Företaget arbetar sedan länge med en mängd olika stensorter i granit, marmor och kalksten. Nu breddar C G Karlsson tillsammans med Colorama utbudet genom att erbjuda hyvlad naturskiffer – Natursten Yta. Tekniken kan jämföras med en stor osthyvel som smekt av en tunn skiva skiffer från ett stenblock, en halv till en millimeter i tjocklek, och sedan fäst skivan på ett underlag av glasfiber vilket gör den lätt, böjbar och tålig. På så vis kan skifferstenens naturliga skiftningar och nyanser nu appliceras på hemmets väggar eller golv, till ett pris som vida understiger det som traditionella, tjocka stenskivor innebär – men är ändå äkta sten.

– Det är väldigt enkelt att sätta upp vår tunna skiffer. Du kan installera den med till exempel fix, säger Lars Mogren från C G Karlssons Stenhuggeri. Materialet tål att böjas och är därmed mera tåligt och lättare att applicera än traditionellt naturstensmaterial.

ANSVAR FÖR MILJÖN. Idén att använda äkta natursten i tunn variant är inte helt ny. Sedan tidigare finns konceptet i delar av Asien och i Europa. Men med C G Karlssons Stenhuggeri följer en garanti som innebär att stenen alltid är av samma höga kvalitet och att varje sändning innehåller samma enhetliga material. Dessutom är produkten spårbar in i minsta detalj. C G Karlssons Stenhuggeri är också engagerade i initiativ till förbättringar av människors sociala situation i Indien, där produktionen sker. – Vi har varit en garant för goda arbetsförhållanden och ansvar för miljön i mer än hundra år. Det är grunden i vår verksamhet och det tar vi med oss tillsammans med vår långa erfarenhet av natursten, när vi nu breddar vårt sortiment, säger Lars Mogren. De tunna stenskivorna finns i sex nyanser hos Colorama. Bland annat svart, grått, koppar och guld – alla färger är naturens egna och återfinns naturligt i nordvästra Indiens stora skiffersediment.

FANTASTISK PRODUKT. Natursten Yta är unik hos Colorama och finns i storlekarna 61 x 122 cm och 30 x 60 cm, och går även att skära ner till mindre storlekar. Stenen blir vackra fondväggar, smarta och tåliga köksväggar. Lars Olsson är inköpsansvarig på Colorama: – Det här är en fantastisk produkt som kompletterar vårt sortiment inom kakel och även är ett alternativ till tapet i till exempel vardagsrum. Skifferväggen du får är precis lika vacker och stämningsfull som den tjockare stenen vi är vana vid i Sverige, men är betydligt enklare att hantera och håller en väldigt attraktiv prisbild. – Samtidigt utökar vi vårt sortiment inom natursten med flera nya produkter, även för användning i badrum. Räkna med att vi kommer att erbjuda fler spännande produkter inom området natursten framöver.

Publicerad 7 apr, 2016