Inspiration

Kulörer för putshus

Alla kulörer i Alcros färgkarta är noga utvalda för att fungera över större ytor på putsade fasader. Att kulörerna är lite dämpade är helt i sin ordning: ljusare kulörer blir lätt för grälla över större ytor.

När du har hittat en kulör du gillar är det en klok idé att provmåla minst en kvadratmeter för att se hur den passar i verkligheten. Har din fasad en grov putsstruktur kan skuggverkan exempelvis göra att kulören upplevs som mörkare i verkligheten än på provet.

Utöver färgkartan kan du hitta mycket inspiration till kulörvalet i din närmaste omgivning. Så titta runt på husen i grannskapet och se om det finns något du gillar. Våra fasadexperter i butik hjälper dig gärna med ditt slutgiltiga val av både kulör och färgtyp.

Färgkarta för putshus

Publicerad 16 jul, 2020

Behöver du hjälp med din fasad?

Våra fasadexperter vet allt om hur olika fasader beter sig och påverkas av väder och vind. Vid ett hembesök kan de besiktiga och analysera din fasads tillstånd. Fasadexperten sammanfattar sin analys i ett protokoll och tar fram en åtgärdsplan, samt rekommenderar lämplig färg.