Inspiration

Alcro Arkitekt - lyft för mörka fasader

Den är extra snygg i mörka kulörer och arkitekternas favorit. Nu lanseras Alcro Arkitekt – en helmatt akrylfärg för moderna hus.

Alcro Arkitekt är en ny, helmatt fasadfärg som speciellt framhäver mörka kulörer och har lång hållbarhet. Produkten är efterlängtad av arkitekter och fasadesteter, därav namnet. – Vi såg en stor efterfrågan på den här typen av färg från arkitektledet. Just nu är det en stark trend med matta fasader och med mycket mörka kulörer som svart. Detta är en estetisk färg för en målgrupp där detaljerna är viktiga, säger Karin Stålhammar, kommunikations och PR-ansvarig på Alcro.

Extra hållbar

Att det är en vattenburen akrylatfärg gör att den täcker bra, är extra hållbar och ger en yta som ser fräsch och nymålad ut länge. – Våra kunder vill inte göra avkall på kvalitet och hållbarhet. Arkitekt har samma matthetsgrad som traditionella slamfärger men betydligt längre hållbarhet. Den gör sig i vilken kulör som helst men den visuella effekten blir större med mörkare kulörer. Den är otroligt vacker på ett rött hus, liksom grå och svarta. 

Utvalda kulörer

 Alcro Arkitekt lanseras med en färgkarta som innehåller åtta utvalda kulörer som gör sig extra bra på matta ytor, men kan brytas i alla tänkbara kulörer. Färgen är övermålningsbar med andra produkter och vid rengöring av penslar används vatten eller penseltvätt.

    Publicerad 17 jun, 2016

    Osäker på sommarens fasadmålning?

    Boka fasadexperten för hembesök! Fasadexperten ger dig tips och råd på hemmaplan hur du lyckas med din fasadmålning för att den ska hålla så länge som möjligt.