Experten tipsar

Möblerna fick nytt liv med kalkfärg från Vintro

En mörkbrun gammal hylla och en dystert svartbrun stol fick nytt liv när en av Coloramas inredningsexperter Cornelia testade nya kalkfärgen Vintro – som kan målas på nästan alla underlag. Utan förarbete.

– Det är ett enkelt och prisvärt sätt att göra om någonting du har hemma och kräver inte mycket jobb. Och ger en häftig effekt. Mina murriga möbler användes inte, nu står de i barnens rum och de är väldigt förtjusta i dem, säger Cornelia.

Kalkfärg som kan målas på det mesta

Färgen fungerar även bra på tyg, så stolsitsen förvandlades enkelt från svart till blågrön med några strykningar. – Jag fuktade tyget först och spädde färgen med lite vatten till första målningen. Sedan la jag på två lager till för att mätta tyget med färg. Andra detaljer som glasvas, träask och metallåda, fick också nya utseenden. Den sistnämnda i en alldeles unik kulör. – Jag blandade själv till den nyansen. Färgerna är helt kompatibla och blandas bra med varandra. Så hitta gärna din egen kulör som du sedan kan måla med var du vill. Det finns också vaxer som kan användas för att skydda och skapa olika effekter. Med Vintro kan du verkligen ta ut svängarna och låta fantasin sätta kulör på inredningen. Cornelia målade allt med pensel. – Det blir en vacker, matt yta. Kalkfärgen har en naturlig känsla, du tvättar enkelt av händerna efteråt och det luktar inte skarpt.

Skänk

  • Skänken har målats i Vintros kulör Dove
  • Skänkes bakstycke har tapetserats med Sandbergs tapetkollektion Skog

Stol

  • Glasvasen och stolen är målade med kulören Wild Heather, Vintro
  • Tygsitsen har målats med Duck egg blue, Vintro

Småförvaring

  • Metallådan i ljust rosa, är målad i två kulörer Olivia och Crystal, Vintro
  • Trälådan i hyllan är målad med kulören Nightfall

Har du kört fast med ditt hemmaprojekt? Boka en inredningsexpert här på webben eller i din Coloramabutik! Vi har kunskap och erfarenhet, hos oss kan du känna dig trygg.

LÄS MER: Vintro sätter kulör på allt!

Publicerad 15 mar, 2018