Inspiration

Natur från Duro

I Natur tolkas naturens olika former. Det skandinaviska landskapet är i fokus och landar i sju avskalade och harmoniska tapetmönster. 

Naturen blir allt viktigare i en hektisk vardag och den ger oss chansen att koppla av, på samma sätt som ett hem ska göra. Mönstertolkningarna är varierande och innehåller allt från blomstrande naturalism till grafisk enkelhet. 

Kollektionen innehåller sju mönster med en färgskala i finstämda kulörer som suddar ut gränserna mellan ute och inne. Natur består av 35 tapeter inkl 9 stycken ytmönstrade. 

Sju tapetmönster

 • 378 Juni – naturalistisk och lekfull
  Inspirationen till Juni är hämtad från Duros arkiv av originalskisser, den här gången från 50-talet. Tidstypiskt för epoken är skissmaneret som både är naturalistiskt och lekfullt på samma gång. Vi känner igen blommor som Renfana och Blåklocka medan andra är mer av fantasiskapelser. Juni har tre olika färgställningar. En finns som klassiskt lekfull färgglad på vit botten, en är mer modern och marint flörtande på grå botten och den sista är en tidlös beige på vit botten.
 • 379 Körsbär – föreviga blomsterprakten
  Varje vår blir man lika hänförd när värmen kommer och träd och blommor börjar att slå ut. Med Körsbär vill man föreviga den blomsterprakten. Körsbär finns på vit, beige och grön botten.

 • 380 Blad – naturens egna mönster
  Vårt nordiska klimat är med sina skiftningar mellan årstider en oändlig källa för inspiration. Inspirationen till Blad är hämtad från naturens egna mönster som man kan upptäcka om man studerar naturen på nära håll. Tunna linjer utgör ett nästan grafiskt nätverk. Finns i fyra harmoniska kulörer. 
 • 381 Inez - 70-tal
  Med inspirationen hämtat från 70-talets kaxiga blommönster kombinerat med idén om ett mer avskalat och skandinaviskt formspråk. Ett stiliserat, storskaligt mönster med stark karaktär. Med dess formspråk och inspirationskälla så passar mönstret såväl det moderna hemmet som det retroflörtande. Mönstret finns i 3 färgställningar som erbjuder allt från subtil romantik till grafiskt kaxigt med skarpa konstraster.
 • 382 Björk – brer ut sig över väggarna
  Björk passar alla typer av hem, ett mönster som fungerar både som en fondvägg eller som helrumstapet. Björk är ett bladmönster som klättrar uppåt och brer ut sig över väggarna, för att skapa en trygg, harmonisk känslan. Tapeten finns i en lugnande jordnära färgskala som passar alla hem. 
 • 383 Ellips – retroflörtande
  Ellipsformen är evig, elegant och naturlig. Den här mönsterformen återkommer med jämna mellanrum i flera av våra kollektioner ända sedan början av 30-talet. Vi har valt att lyfta upp stilen igen men vår nya Ellips är nutida och färgsatt med dimmiga pasteller, guld och svart. Den finns i fem färgställningar.
 • 384 Gåsöga – klassiskt komplement
  Gåsögas enkla och populära form har rundats till för att skapa ett mjukare helhetsintryck till rummet, och matcha sin vävda mer klassiska förlaga. Gåsöga är ett tidlöst och användbart mönster som passar alla stilar, och fungerar med sin mönstertyp och färgskala som komplement till vårt breda sortiment av tapeter.


  Tips!
  Kombinera gärna Gåsöga med traditionella, moderna, blommiga eller grafiska mönster och ge ditt hem en helhet som känns både genomtänkt och hemtrevlig.

Publicerad 8 sep, 2017