Inspiration

Måla fasaden med Jotun DEMIDEKK Ultimate

Med längsta möjliga hållbarhet som grundtanke har Demidekk utvecklats under drygt 40 år. AMA-teknologi är hemligheten i dagens färgburkar.

Jotuns fasadfärgsserie Demidekk är speciellt framtagen för det skandinaviska klimatet. Jonas Tingström är kategorichef för exteriör på Jotun:

Till vem vänder sig Demidekk?
– Husägare som eftersträvar kvalitet och vill ha det bästa för fasaden. De som inte vill måla om så ofta.

Vad skiljer Demidekk från andra, liknande produkter?
– Demidekk Ultimate är baserad på AMA-teknologi, alkydoljemodifierad akryl, som är en avancerad bindemedelsteknologi. Bindemedlet gör att färgen håller sin kulör och glans länge och har långa underhållsintervall. Vi har arbetat mycket med färgens påföringsegenskaper vilket gör att färgen fäster bra och är lättstruken. Tillsammans med våra pigment i färgen får du ett vackert resultat med lång hållbarhet. Färgen gör ytan vattenbeständig vilket ger panelen ett väldigt gott skydd. Bindemedelskombinationen gör att produkten kan användas på konstruktioner där man tidigare endast rekommenderat oljefärger, som staket och vindskivor.

Hur länge håller färgen då?
– Det beror väldigt mycket på var din fasad finns. Det är stor skillnad på slitaget mellan en fasad på västkusten, i Norrland eller i Skånes inland. Men med den här produkten får du ett så bra skydd du kan få.

Nyligen kom en ny, helmatt produkt?
– Ja, vi ville ta fram en helmatt fasadfärg med moderna bindemedel som ger ett hållbart resultat och ett helmatt utseende som många vill ha. Kulören 9938 Naturligt svart har blivit väldigt populär.

Vad ska jag tänka på när jag målar med Demidekk?
– Att hålla dig till hela vårt system. Tvättning, grundning och täckfärg hänger ihop och samverkar. Använder du andra produkter under Demidekk är det bra om du rådfrågar din färghandlare för att få ett så bra resultat som möjligt. Och givetvis att göra ett gediget underarbete.
– Och om jag ska tipsa husägare om någonting så är det att förnya sig. Du kan få precis vilken kulör du vill i dag och enkelt få en stor förändring.
– Du kan använda accentkulörer på foder eller lägga i lite gult i det vita. Hos din Coloramahandlare kan du få inspiration.

Jotun DEMIDEKK Ultimate

  • Mycket långa underhållsintervaller
  • Suverän glans och kulörstabilitet
  • Ser nymålat ut länge
  • AMA® teknologi ─ extra skydd och lång hållbarhet
Publicerad 14 maj, 2014

Osäker på vilken fasadfärg du ska måla med?

Boka en fasadexpert för hembesök. Fasadexperten ger dig tips och råd för vilken färg du ska välja så att den ska hålla så länge som möjligt.