Inspiration

Vintro sätter kulör på allt!

Den är högkvalitativ, högpigmenterad, kan målas på det mesta – som väggar, golv, keramik, glas och tyg. Vintro är ett resultat av 250 års erfarenhet av färgtillverkning.

Kalkfärgernas naturligt matta, strukturerade yta lockar många hemmafixare och har funnits en tid på svenska marknaden. – Men vi ville kunna erbjuda något riktigt, riktigt bra och högkvalitativt, säger Nina Wänn på Coloramas inköpsavdelning. Så Colorama letade – och hittade svaret i Storbritannien, hos en färgfabrik med över 250 års erfarenhet av färg. – Vintro är fantastisk, den kräver inget mer än en ren yta och kan målas på de flesta underlag.

Brittisk premiumväggfärg

Kulörbeskrivningarna reflekterar det brittiska arvet som till exempel Brooklands, en mörkgrön kulör som är namngiven efter världens första racingbana. I serien som säljs exklusivt hos Colorama ingår väggfärg, kalkfärg och lackfärg. – Väggfärgerna finns i två olika glansgrader – en matt och en tåligare med mer glans, för tuffare ytor som hall och kök. Det är en riktig premiumväggfärg med mycket pigment som täcker fantastiskt bra och är lätt att stryka ut jämnt.

Kalkfärg

Kalkfärgen kan målas på många ytor som till exempel väggar, stolar, bord och även golv. Den finns i 26 olika kulörer, från vitvit till svartsvart och allt däremellan. – Bland annat finns en jättesnygg orange som är min personliga favorit. Den blir underbar på föremål som en vas, ask eller liten möbel, fortsätter Nina.

Efterbehandling

Vintroserien erbjuder två olika efterbehandlingar för den som vill ha en extra tålig yta eller skapa effekter. – Vi har en klar vax och en lite mörkare variant – den sistnämnda gör kulören lite smutsig i tonen. Vaxerna kan användas både för effekter och som efterbehandling. Det finns också två vanliga lacker med två olika matthetsgrader och ett extremlack för utsatta ytor som golv eller matbord.

Kulörval

Alla kulörer är framtagna för att enkelt kunna mixas och matchas tillsammans. – Väggfärgen finns i vackra, neutrala kulörer som till exempel en jättesnygg grå ton, Tower Bridge. Den kan du sedan komplettera med möbler i exakt samma kulör eller någon av de andra nyanserna och de kommer funka väldigt fint ihop som en helhet. 

Vintroserien hittar du i din lokala Coloramabutik, välkommen in!

EXPERTEN TIPSAR: Möblerna fick nytt liv med kalkfärg från Vintro

Publicerad 14 mar, 2018