Inspiration

Alcro Pashmina – en helmatt exklusiv väggfärg

Djupa kulörer och slitstarka ytor. Alcro Pashmina är väggfärgen som ger ett snyggt och tåligt resultat samtidigt som den garanterar en harmonisk och rättvis kulörupplevelse utan störande ljusreflexer. 

Är Pashmina en svår färg att måla med?

Nej, det är lätt att måla med Pashmina. Färgen torkar lagom fort och du hinner justera ojämnheter eller flammighet. Använd bara rikligt med färg på rollern och smek ut färgen, så får du en vacker, helmatt yta.

Fyra tips för att lyckas med Pashmina

  1. Använd rikligt med färg och rolla ut den långsamt. Doppa gärna en gång extra i färgburken och undvik att torr-rolla.
  2. Följ med i sparningarna (hörn/vinklar där du inte kommer åt med rollern) medan du målar. Tar du dem efteråt får du skiftningar i ytan.
  3. Räkna med en färgåtgång på cirka 8 kvadratmeter/liter.
  4. Spillde du på väggen? Tvätta av ytan med mycket vatten och lite diskmedel så kommer det inte att synas ett spår av ditt misstag.

Om Alcro Pashmina

Alcro Pashmina är en helmatt vattenburen färg för målning av väggar inomhus där en helmatt och avtorkningsbar yta önskas. Färgen ger en mycket jämn yta med en fyllig kulöråtergivning.

Matt färg har traditionell sätt varit känslig för slitage, Pashmina är däremot både slitstark och reptålig. Pashmina är även mycket tåligare mot uppglansning än andra helmatta färger. Alcro Pashmina fungerar utmärkt att måla i kök och hall då färgen går att torka av. 

Välkommen in i din butik så hjälper vi dig med rätt färg och kulör för din yta!

Publicerad 1 jan, 2020

Behöver du hjälp att välja rätt kulör?

Inga problem, kontakta bara en av våra inredningsexperter. Våra inredningsexperter kan bland annat hjälpa dig att kombinera färger och material på väggar, golv, textilier och övrig inredning. Börja med att boka tid för ett rådgivningsmöte.