Experten tipsar

Renovera badrum - expertens bästa designtips!

Material, färger, fogar, plattsättning… Att renovera ett badrum är ingenting som låter sig göras i en handvändning. Besluten är många och stundtals svåra men det finns faktiskt hjälp att få.

– Jag tror på att satsa på god kvalitet och tidlös design samt att fundera igenom vilken känsla det är du vill skapa i ditt badrum. Att utgå från fastigheten är också en bra vägledning, när du renoverar badrummet.

Bor du i ett äldre bostadshus finns det vissa stilar som lämpar sig extra bra. Om man känner sig det minsta osäker tycker jag att man ska prata med våra inredningsexperter eller låta någon av våra badrumsexperter hjälpa dig från tanke till färdigt badrum, säger Jenny, badrumsexpert på Colorama.

När det gäller kakel, klinker och plattsättning finns det många saker som påverkar känslan i rummet. Använder du en klassisk eller modernare platta? Blank eller matt? Att välja vita plattor kan tyckas som ett säkert val men även där finns det saker att ta i beaktning.

– Ja, en vit blank platta ger ett vitare och hårdare intryck än en matt platta som inte reflekterar ljus lika mycket och därför upplevs som lugnare och mjukare. Även plattans storlek och själva plattsättningen och fogen påverkar helhetsintrycket såklart, säger Jenny.

Förändra med fog!

  • Harmoniskt
    Ute efter en harmonisk känsla i kök eller badrum? Välj en fog som ligger nära kaklets eller klinkerns kulör.

  • Dramatiskt
    Vill du ha dramatik? Välj en fog i kontrasterande färg! Ett tydligt exempel på detta är senare års trend med vitt kökskakel och mörka fogar, där resultatet blir en industriell känsla.
  • Färgstarkt
    Älskar du färg? Låt det märkas ända ner på fognivå. Många glömmer att det finns fogmassa i många olika kulörer
Publicerad 17 okt, 2019

Behöver du hjälp att inreda badrummet?

Våra badrumsexperter gör det lätt att komma igång. De kan rita upp ditt nya badrum i 3D för att du ska få en så verklighetstrogen bild som möjligt av badrummets funktioner samt samspelet mellan färgval och inredning. Badrumsexperten hjälper dig också att hitta rätt i kakeldjungeln och ger dig tips och råd om passande inredning när det gäller funktion och design.