Inspiration

Arboretum från Sandberg Wallpaper

Arboretum är en botanisk kollektion med 11 helt nya organiska mönster från Sandberg Wallpaper. I tapetkollektionen står grönskan i centrum!

I Sandberg Wallpapers nya tapetkollektion har de svenska trädsorterna Ek, Hassel, Pil, Bok och Kvitten  fått en egen tapet och i mönstret Arboretet samlas de alla tillsammans. En samling klassiska mönsterbilder i modern tappning och med rötter i vår svenska mylla.

Mönstren kommer i en frisk färgpalett där pigga gröna färger, djupa mustiga skogsfärger och dramatiska toner går hand i hand med milda solblekta och delikat neutrala nyanser. Känslan är krispig, sirlig och elegant. Men samtidigt djup, vågad och full av liv. Låt dig bli omsluten av Sandbergs Arboretum.

 • HASSEL - 709
  Luftigt grenverk med hassel i huvudrollen. Ett vårigt, friskt och delikat mönster som omfamnar rummet och skapar en lummig och lugnande grönska.

 • EK - 433
  Stormönstrat och vågat. Djupet och den framträdande stammen ger eken en stark personlighet. Mönstret känns som att ha klättrat i ekens grenar och kikat ut genom bladen.
 • BOK - 710
  Delikat basmönster där bokens blad utgör grunden. Mönstret är lätt att matcha med övriga sortimentet och kan på så vis skapa en yta med liv.
 • ARALIA - 640
  Beroende på hur du hänger tapeten skapar den en klättrande eller hängande växtlighet. Den drömmiga och vilt växande fonden med snäll framtoning smälter in i väggen. Lämplig i ett sovrum eller i en hall.

 • SIMONS ÄNG - 708
  Utvalda ängsblommor från vår svenska flora med sirliga detaljer och ett luftigt uttryck i pigga färger.
 • PIL - 431
  Rand i nytolkning där pilens blad letar sig uppåt och skapar en mönstrad elegant enkelhet.
 • KVITTEN - 432
  Livlig och färgrik med en känsla av vår och omslutande växtlighet. Slingrande grenar med blad, frukter och blommor. Ett mönster som tar för sig i härliga färgställningar.
 • MURGRÖNA - 707
  Trellis med murgrönan som bas är ett mönster som gör sig lika bra i ett kök som i ett badrum. Den är avskalad och detaljrik på samma gång.
 • SCHERSMIN - 430
  Storslagen och lugn i samma uttryck. Schersminen skapar en mjukt böljande och luftig växtlighet som omsluter och lugnar rummet. Enkel elegans.
 • HARSYRA - 706
  Utspridda öar av harsyra skapar tillsammans med små blommor en mjukt mönstrad vägg. De små utsökta detaljerna skapar tillsammans en helhet.

 • ARBORETET - 227
  Sofistikerat och luftigt mönster med en etsad känsla i träden. Mönstret är både detaljrikt och avskalat.

Ett arboretum (av lat. arbor, ”träd”) är en plantering av träd och buskar, ofta skapad med syftet att studera de planterade sorterna. Andra syften med planteringen kan vara att samla, bevara och presentera olika trädslag. Ofta är syftena kombinerade, växterna kan studeras i olika avseenden samtidigt som olika sorter bevaras och visas upp för en upplevelse av mångfald. Planteringen kan vara en samling i sin egen rätt eller vara en del av en botanisk trädgård

Välkommen in i butik och botanisera bland alla vackra mönster i Arboretum!

Publicerad 26 mar, 2018