Så gör du

Tips för att hålla poolen i topptrim hela sommaren!

Äntligen är sommaren här och med den kommer också suget efter att hoppa i plurret. Om det är rent och fräscht, det vill säga.

Här kommer därför några välmenta tips till alla poolägare som vill avnjuta härliga bad i kristallklara vatten hela sommaren. Samtliga produkter vi refererar till kommer från Fixor by Nitor som har mer än 30 års erfarenhet av att hålla rent i pooler.  

Känslig mot klor? Fråga i din Coloramabutik så hjälper vi dig få en ren pool som alla kan njuta av.

Gör grundjobbet

A och O för att ha en fräsch pool med rent badvatten är den mekaniska rengöringen. I det begreppet ingår alltifrån filtrering till bottenrengöring och allmän städning i och omkring poolen.

Ta hand om den osynliga smutsen

I en pool finns det en hel del smuts som inte går att se med blotta ögat. Och faktum är att enda sättet att hålla kroppsvätskor, svamp, alger, bakterier och virus i schack är att använda poolkemikalier.

Välj rätt poolvård

Hos oss hittar du en uppsjö av olika poolkemikalier för många olika slags ändamål. Är du osäker på vad du behöver? Fråga oss så hjälper vi dig.

  1. Börja med att testa vattnets pH-värde. Ett idealiskt pH-värde för poolvatten ligger på mellan 7,2 och 7,6.

  2. Justera pH-värdet vid behov. Använd Pool Höjer pH eller Pool Sänker pH. Kom ihåg att kontrollera och justera ditt pH-värde regelbundet under badsäsongen.
  3. Chockklorera med jämna mellanrum under badsäsongen. Vid varmt väder och mycket badande kan du behöva upprepa proceduren så ofta som en gång i veckan. Kom även ihåg att chockklorera efter kraftiga regn.
  4. Desinficera! Välj desinficering efter vad som passar dig och din pool. Vi har alltifrån klorpuckar för stora pooler till snabbklor för småpooler.
  5. Håll algerna på behörigt avstånd med hjälp av Pool Hindrar Alger.
  6. Öka effekten av din filtrering med hjälp av Pool Flockar. Medlet får ytsmutsen att samlas och sjunka till botten där du sedan kan suga upp det hela. Mindre smuts behöver således passera ditt filter (obs enbart för sandfilter).

Sist men inte minst! Ställ alltid dina Poolrengöringsprodukter på ett barnsäkert ställe!

Ha en skön sommar!

Publicerad 26 jun, 2019