Fasadexpertens Dag 25 maj

Colorama-fasadexpertensdag-hud.png

Gör rätt från början!
Med hjälp av Colorama fasadexperter behöver inte husmålning vara ett oöverstigligt projekt.
Den 25 maj så kommer det att finnas 3 experter på plats i Huddinge för att direkt kunna följa med kunderna hem för kostnadsfri fasadanalys.

Att måla om huset är både tidskrävande och kostsamt. Därför är det extra viktigt att göra rätt när det gäller allt från underarbete till val av färg.
Genom fasadexpertens dag den 25 maj underlättar vi husmålningen väsentligt för våra kunder.
Vi kommer att följa med de kunder hem som är på gång att måla om huset för att göra en analys.
Det innebär att kunden kommer att få råd och tips kring allt från fukt samt eventuella skador på fasaden som bör åtgärdas. Samt även hjälp med val av färgtyper, kulörer samt åtgång och kostnader.
För att uppnå bästa resultat vid ommålning av fasaden så är det viktigt att göra rätt enligt konstens alla regler.
Det som var rätt för fem till tio år sedan är inte helt självklart att det är det som gäller idag. Därför är det väldigt viktigt att veta hur man skall gå tillväga innan man startar sitt projekt.
Först måste fasaden tvättas ordentligt och sedan låta den torka innan man börjar måla så att man inte riskerar att stänga in fukt under den nya färgen.
Underarbetet som måste göras är beroende på hur befintlig färg ser ut. Är den gammal och saknar homogen struktur och flagnar så kan det vara aktuellt att både skrapa samt göra en grundmålning av fasaden.

När det sedan kommer till själva målningen är det viktigt att göra rätt antal strykningar och skikttjocklek på färgen för att den skall hålla och vara beständig så länge som möjligt. Detta är i sin tur beroende av både vilken färgtyp och kulör man använder sig av. Färgerna har under senare åren blivit betydligt bättre när det kommer till ommålning men även när det gäller kulörstabilitet.

Detta och mycket mer kommer ni som kund att få ytterligare information om under fasadexpertens dag i Huddinge den 25 maj.