Så gör du

Måla väggar lätt, rätt och snyggt!

Behöver man verkligen alla grejer nedan för att måla om? Svaret är både ja och nej. En del saker klarar man sig faktiskt utan (hörnrollern till exempel), men de kan likväl underlätta livet som målare en hel del. Och sanningen är faktiskt som sådan: Allting går lite enklare och blir mycket bättre med rätt utrustning.

 1. Täckpapp
  En självklarhet för alla och envar som inte vill ha färgstänk och fläckar på golvet. Lägg pappen en liten bit (vi pratar millimeter) från väggen för att undvika att pappen fastnar i väggen eller listerna. Tejpa fast pappen i golvet och fortsätt på samma sätt tills du täckt hela rummet.

 2. Målartvätt
  Att torka av väggarna med målartvätt innan man börjar måla gör att färgen fäster bättre redan vid första målningen.
 3. Maskeringstejp
  Välj alltid en tejp som är tänkt till just väggmålning och som fungerar både mot tapet och snickerier. En bra tejp hjälper dig att se till att färgen inte blöder ut. Det finns också speciella maskeringstejper som till exempel tesa® maskeringstejp PRECISION INDOOR, vilka lämpar sig extra bra om du till exempel ska måla dekorationsmålningar inomhus eller ta hand om dörrar och fönster. 
 4. Rörpinne
  Glöm inte att röra om i färgen ordentligt innan du börjar måla.
 5. Längre vinklad pensel
  Sparmåla alltid längs lister, dörrar och hörn innan du påbörjar den riktiga målningen.
 6. Hörnroller
  Ett måste för en perfektionistisk hemmamålare. Gör att du kommer åt ordentligt i hörnen och ger samma ytfinish som resten av väggarna.
 7. Roller och tråg
  Säger sig själv. Ingen roller – ingen målning.
 8. Förlängningsskaft
  Att använda förlängningsskaft gör oftast att målningen blir både enklare, skönare och snabbare.
 9. Målarhandskar
  Ett måste för alla som ogillar färgfläckar på händerna.
 10. Färg
  Glöm inte att fråga oss i butiken så ser vi till att du får med dig rätt slags färg (och alla andra saker du behöver) till dina väggar. 

Lycka till!

Publicerad 24 okt, 2019

Behöver du hjälp att välja rätt kulör?

Inga problem, kontakta bara en av våra inredningsexperter. Våra inredningsexperter kan bland annat hjälpa dig att kombinera färger och material på väggar, golv, textilier och övrig inredning. Börja med att boka tid för ett rådgivningsmöte.