A1 en ny biobaserad väggfärg från Alcro

Colorama utökar sitt sortiment av hållbara produkter med nya färgen Alcro A1. En ny väggfärg uppbyggd på delvis biobaserat bindemedel. Med A1 får du ett målningsresultat som inte tummar på kvalitet och samtidigt tar ett steg mot framtidens färg. 

Alcro A1 är en ny typ av väggfärg, den håller samma höga kvalitet som Alcors andra väggfärger samtidigt som den tar ett litet men viktigt kliv från fossilberoendet. A1 innehåller nämligen ett bindemedel som delvis är biobaserat, dvs taget från växtriket. 30% av det innehåll som brukar ha ett fossilt ursprung har i den här produkten istället ersatts med ett biobaserat innehåll.  

A1 är en matt färg i glans 7 som finns att brytas i bas A, den är lätt att måla med, torkar snabbt och har en fin fyllighet. Produkten är svanenmärkt och rekommenderas av Astma & Allergiförbundet. A1 finns att beställa från och med den oktober.

Även färgburken är innovativ och gjord till hälften av återvunnen plast. Ett viktigt steg på färgbranschens fortsatta hållbarhetsresa mot framtidens färger. 

Alcro lanserar samtidigt en ny inspirerande färgkarta, ad.balans, med 12 helt nya kulörer för personliga och harmoniska hem. Kulörerna är ljusa och svagt skuggade i behagliga nyanser av blått, grönt, beige och rosa. Glöm inte bort att Alcro har många olika färgkartor både för att måla inom- och utomhus, dessa kan du ge till dina kunder tillsammans med din offert. Finns hos din lokala Coloramahandlare.  

Du vet väl att du även kan erbjuda färgsättningshjälp med hjälp av din Coloramabutik!

Publicerad 24 sep, 2018