Där 1930-talet möter Trästaden – Colorama bakom Icas ansiktslyft i Hjo

Anrika Ica Supermarket i Hjo har genomgått en makeover. Bakom förvandlingen står Coloramas inredningsdesigner Louise Lindkvist.

I drygt åttio år har Ica-butiken i Hjo ägts av samma familj. Gunilla Blixt delar ägarskapet med sin bror, Krister Larsson, och de ville satsa på en totalrenovering av butiken. Ica erbjuder tre olika koncept och ägarna valde premium, den högsta nivån. Men ägarna ville samtidigt tillföra en mer personlig prägel på butiken och spegla butikens historia.

– Det började med att jag gjorde en färgsättning, vilket ledde till att vi både kaklade, tapetserade och bytte golv, säger Louise Lindkvist.

Butiken har bland annat fått en ny deli- och brödavdelning samt en ny manuell disk. Renoveringen har skett både innanför köket och i butiken. På arbetet som syns utåt är det framförallt det i den manuella disken som Colorama hjälp till med.

Den gamla kassaapparaten finns kvar. Likaså den första ägarens cykel och porträtt på anfäderna. I arbetet har fokus varit på att få ihop en bild av butikens historia och samtidigt spegla Hjo, även kallad trästaden vid Vättern.

– Inriktningen är ”Matglädje 1935 möter trästaden Hjo”. Det är därför vi bland annat tagit fram träpaneler och tapeter med rost för att få fram känslan, säger Louise Lindkvist.

Ägarna är mer än nöjda med resultatet.

- Jag kan inte göra annat än att höja Louise till skyarna, hon är helt suverän. Det är aldrig något som är besvärligt för henne. Vi ville sätta vår egen personliga touch på butiken, hon kom hit med ett collage och vi tog alltihop med hull och hår. Hon förstår precis vad det är vi gillar och vill ha, säger Gunilla Blixt.

- Louise har plockat upp färger och toner så allt går ihop i en helhet. Vi började med att fråga oss vad vi skulle göra, sen när vi kopplat in Louise sa det bara pang-pang- pang och det blev så bra. Colorama i Hjo är fantastiska, säger Gunilla Blixt.

Arbetet med Ica i Hjo har gett god respons

Enligt Louise Lindkvist har responsen i Hjo varit överväldigande efter Ica-makeovern.

- Vi har bara fått positiv respons. Det har varit väldigt många som kommit in och bara gett ”kredd”. Men det finns även de som kommit in och vill ha samma tapeter, kakel eller tegeldelen som finns där, säger hon.

Andra företag har redan nappat på möjligheten att inleda liknande samarbeten.

- Det har redan lett till fler samarbeten. Det är jättekul att det har uppmärksammats. Det gör att det lättare att nå ut till företag och offentliga miljöer i Hjo, säger Louise Lindkvist.

Colorama har flera experter som gärna ger dig en hjälpande hand i dina projekt. Det kan handla om till exempel färgsättning, inredning, fasadbesiktning, projektledning, rita badrum eller andra rum. Prata gärna med din butik om hur ni kan samarbeta!

Publicerad 24 okt, 2016