Få koll på Alcro inför sommaren 2020

Visste du att ommålningsfärgen Solist bara kräver en enda strykning och dessutom är Svanenmärkt sedan 2019? Här är en snabbuppdatering om förra årets stora nyhet samt två andra sommaraktuella produkter från Alcro.

Alcro Solist – när du ska måla om

Alcro Solist är den innovativa produkten som hjälper dig som målare att spara massor av tid vid ommålning av träfasader som tidigare målats med alkyd- eller akrylatfärg. Ett tjockare lager räcker för ett fullgott skydd. Applicera med rekommenderad roller eller spruta och eftersläta med pensel enligt rekommendation. Färgen kom redan 2018 men lanserades inte för målerierna förrän 2019, då den även märktes med Svanen.  

Vill du fördjupa dig i Alcro Solist? Klicka här!

Alcro Bestå – när du ska måla nytt som ser nytt ut länge

Alcro Bestå är ett vattenburet målningssystem där alla de olika delarna tillsammans jobbar för att stå emot väder och vind på våra breddgrader. Alcro Bestå lämpar sig för alla typer av obehandlade träfasader utomhus eller fasader tidigare målade med alkyd- eller akrylatfärg.

I systemet ingår följande:

  1. Bestå Impregneringsolja
    - Tränger in i underlaget, avvisar fukt och ger effektivt skydd mot röta och blånad.
  2. Bestå Grundfärg
    - Ger ett täckande grundskydd och skapar bästa möjliga fäste åt täckfärgen. Hindrar även fukt från att tränga in och skada träet, och torkar fort.
  3. Bestå Täckfärg
    - Ger kulör, karaktär och glans åt fasaden och bidrar även till mindre smutsupptagning och en renare yta.

Alcro Träolja – när du ska olja in  

Alcro Träolja framhäver inte bara träets struktur utan motverkar även sprickbildning, tränger ner snabbt i virket och motverkar uttorkning och angrepp samt gör ytan vattenavvisande. Dessutom är den brytbar i hundratals kulörer. För att underlätta valet av nyans har Alcro i år valt ut 12 olika brytbara kulörer i alltifrån svart och grått till mer klassiska nyanser.

Publicerad 11 maj, 2020

Övriga etiketter