Gammalt blir nytt och slitstarkt med Milltex Prestanda

Proffsserien Alcro Milltex Prestanda står ståtligt och starkt på egen hand – helt utan grundfärg. Det gjorde färgen till en given del av omvandlingen av gamla Hotell Oden till ett helt nytt lägenhetskomplex. 

I mars stod gamla Hotell Oden på Odenplan i Stockholm färdigt som nyrenoverat hyreshus i HSB:s regi. Det omfattande renoveringsarbetet tog omkring ett år och en hel del hantverksarbete att genomföra. Däribland ett utförligt måleriarbete som Stadsmålarna har stått för. 

När det var dags att välja färg till korridorer och trapphus eftersöktes en slitstark och matt färg. Den lättmålade proffsfärgen Milltex Prestanda som på egen hand ger en fin och heltäckande yta samtidigt som den är stryktålig, blev därför ett givet val. Milltex Prestanda är speciellt utvecklad för offentliga miljöer, med bland annat hög tvättbarhet. 

Det blev Milltex Prestanda 5 till tak och 7 på väggar och det gick jättebra. Bäst med färgen var glansen och att man inte behövde hålla på med en grundfärg också, berättar Stadsmålarnas Ronny Westerling. 

Milltex Prestanda är ett enkelt och lönsamt val för målare. Både Milltex Prestanda 5 och 7 klarar med två strykningar av att ge en helt färdig yta utan grundfärg. Färgen kan dessutom målas direkt på både betong och gips. 

Vi har använt Milltex Prestanda i något projekt senare och lär fortsätta göra det i miljöer som kräver sådan slittålig färg. Vi uppmuntrar andra att göra samma val, säger Ronny Westerling.

Publicerad 20 jun, 2016