Kliv rakt in i komfortzonen

Ejendals lanserar den nya generationen JALAS® Zenit EVO skyddsskor. 

Ejendals, det svenska företaget som tillverkar skyddshandskar och skyddsskor, utökar sin populära kollektion av JALAS® Zenit skyddsskor med sex nya modeller. Efterfrågan ökar på skor som inte bara är säkra utan även snygga och bekväma. Därför är de nya Zenit EVO modellerna lätta och sportiga med en strumpliknande ergonomisk passform och sömlös ovandel som andas – tillsammans med JALAS® välkända inbyggda säkerhet. 

 Evolutionen i revolutionen 
”EVO står för evolution,” säger Juho Järvinen, produkt- och innovationsansvarig för skor på Ejendals. ”Zenit-kollektionen var revolutionerande bekväm när den kom och när den vann Red Dot Design Award 2010. EVO-kollektionen är nästa steg i utvecklingen och skorna är i en klass för sig.”

De sex nya skomodellerna bygger på en helt ny stötdämpning med sju lager, som ger enastående stöd och skydd för fötterna. Varje lager har en specifik funktion – från den avancerade FX3 Supreme innersulan och PU mellansulan till den mjuka men tåliga RPU yttersulan med halkskydd. Innovativa högteknologiska materialval gör EVO-kollektionen smidigare och 10-15% lättare än de tidigare Zenit-modellerna.

Material som andas 
Komfort i världsklass i en produkt som är enkel att använda. Det var huvudkriteriet när EVO skapades. Därför är den strumpliknande, ergonomiska passformen lika lätt att ta på och av som ett par löparskor. Den lätta ovandelen i stickad textil andas samtidigt som det finns färre sömmar som kan bli slitna. Det finns också ett anti-bakteriellt innerfoder, som får fötterna att kännas fräscha.

Alltid säkerheten främst 
Mycket av tonvikten ligger på komfort och stötdämpning, men säkerheten kommer alltid först. Alla modeller är till exempel ESD-certifierade för att skydda mot elstötar och statisk elektricitet. FX3 innersulan har dubbla stötdämpande zoner i Poron XRD, ett material som både dämpar och skyddar. Tåhättan i aluminium och spiktrampskyddet i PTC-textil gör skorna smidiga, sköna och säkra (den S1 säkerhetsklassade modellen har en mjuk bindsula). Den smidiga flerfärgade RPU-sulan har utmärkt grepp på blöta, torra och även oljiga ytor.

Sex modeller, tre säkerhetskategorier 
EVO-kollektionen täcker säkerhetskategorierna S1 SRC, S1 P SRC och S3 SRC. 

JALAS® Zenit EVO (7100) S1 SRC. Väger minst, har snörning och grundläggande säkerhetsdetaljer, andas väl, bra stötdämpning och antistatiska egenskaper. 

JALAS® Zenit EVO (7108, 7118, 7128) S1 P SRC Samma som S1-modellerna men med spikskydd. De tre S1 P-modellerna har utmärkt grepp, antistatiska egenskaper, bra stötdämpning och en oljeresistent yttersula. Finns både med snörning och nya L6 Boa-låsningssystem. 

JALAS® Zenit EVO (7138, 7148) S3 SRC De två S3 EVO-modellerna kombinerar en sportig design med en högre skyddsnivå. De har spikskydd, utmärkt grepp, perfekt passform och förstklassig stötdämpning. De finns både med snörning och nya L6 Boa-låsningssystem. 

Beställ dina nya skor i din Colormabutik. Jalas 7138 finns i lager från v27.

Publicerad 9 maj, 2018