Kreativitet i tuffa tider

Att det är tuffa tider för många olika branscher har knappast undgått någon. Hantverkarbranschen är inget undantag tyvärr. Vi har fått indikationer på att jobb på sjukhus och inom äldreomsorg har stoppats och att oroliga privatpersoner inte vill ha hantverkare i sina hem just nu.  Dessutom bidrar en allmän oro på marknaden till att många håller hårt i plånboken. Med det sagt är det desto viktigare att tänka kreativt för att få in jobben och pengarna. Här är några tips som vi hoppas ska kunna vara till hjälp.

  1. Kan du börja med utomhusjobben redan nu? Om inte kanske du kan planera för dem åtminstone.
  2. Jobbar du inom allmännyttan? Diskutera med beställaren om ni kan omfördela jobben. Kan ni göra något på de allmänna utrymmena som trapphus och tvättstugor först och skjuta lägenhetsjobben på framtiden?
  3. Arbetar du ensam? Varför inte alliera dig med andra i samma situation? På så vis får du backup till dina jobb och kan hjälpa andra om du själv har tid över.
  4. Är du fullärd? Kanske är det nu du ska vidareutbilda dig.
  5. Tänk på att olika orter påverkas olika mycket. Prata gärna med din lokala Coloramabutik, så kan ni komma på kreativa lösningar tillsammans utifrån förutsättningarna hos er.
  6. Är du medlem i facket? De brukar ha bra information kring aktuella händelser och ditt eventuella skydd vid en förändrad arbetssituation. Använd deras information och håll koll på hur du påverkas!
  7. Håll koll på vad som händer. Här har vi samlat några länkar till nyheter, myndigheter och liknande som kan vara bra att kika på.
Publicerad 31 mar, 2020

Övriga etiketter