”Motallaväggar” för enklare tapetsering

Ett nytt tapettråg har tågat in på marknaden med efterlängtad enkel design och prisvärdhet. Bakom produkten står UF-företaget Malls i Motala, med lite hjälp av deras lokala Coloramabutik.

Det var ett studiebesök på Boråstapeter arrangerat av Colorama Motala som satte hjulet i rullning för målareleverna Andreas Ljunggren, Lukas Hagkvist, Melker Eriksson och Linus Karlsson. Där fick de se och känna på ett väldigt tungt och otympligt tapettråg. Idén till alternativet ”Motallaväggar” tändes hos läraren Kenny Överstam och Colorama Motalas ägare, Magnus Nyblom, som var med på resan. 

Målareleverna är våra framtida kunder och jag har haft ett bra samarbete med målarskolan länge. Idén till tapettråget kom upp under studiebesöket på Boråstapeter, men det var först efter som jag och en lärare tyckte att vi skulle göra den till verklighet. Det kändes som ett bättre sätt för eleverna att fylla klasskassan än att till exempel baka bullar, säger Magnus Nyblom. 

Resultatet är ett tapettråg som är både funktionellt och prisvärt. ”Motallaväggar” gör det betydligt lättare att tapetsera tack vare en enkel design i plåt som står stadigt på golvet och håller tapetrullen på plats.

Eleverna i UF-företaget Malls stod för utvecklingen av tapettråget, men Magnus Nyblom var med hela vägen från prototyp till finalprodukt. Jag bad flera av våra målarkunder testa prototyperna och ge råd och kommentarer. Framför allt var jag ett stöd och bollplank för deras idéer. Det är väldigt roligt att vara en del av det här och att ha fått se de här grabbarna växa så enormt under tiden.

Förutom inspiration till idén står företaget Boråstapeter även för stöd och försäljning av produkten. ”Motallaväggar” produceras lokalt i Motala av Vinberga Allmekano och finns tillgängligt i Coloramas butiker i hela landet.

Publicerad 2 maj, 2016