Ny byggkollektion på tapeten!

Boråstapeters nya kollektion Borosan är miljömässigt hållbara tapeter som dessutom är mycket lätta att arbeta med. Kollektionen består av 120 nya attraktiva mönster i olika färger och stilar, som har ett klassiskt men ändå modernt uttryck. Det betyder att de passar i alla typer av rum, oavsett storlek och karaktär. Det är inte många tapetkollektioner som stått sig lika länge som Borosan. Den första Borosan-kollektionen lanserades redan 1956 och är lika populär idag, i synnerhet bland professionella målare. Sissa Sundling, Head of Design på Boråstapeter, tror att detta kan bero på att tapeterna är så lätta att arbeta med:

”– Vår erfarenhet säger att medvetna kunder uppskattar tapeter som är lätta att sätta upp men som samtidigt också är starka och tåliga. Den här kollektionen har blivit ordentligt testad under många år och har bevisat sin kvalitet.

Eftersom tapeterna kan sättas upp direkt på väggen krävs mindre förberedelser, det blir mindre stök och framförallt så går det åt mindre tid. Tapeterna är kraftiga och täckande och har en perfekt mönsterrapport, vilket bidrar till ett högklassigt slutresultat."

När det gäller miljöpåverkan ligger Borosan också mycket bra till. Alla mönster trycks med vattenbaserad färg – vatten som sedan renas i vårt eget system på plats i fabriken. Hela kollektionen är dessutom CE-märkt, tillverkad av papper från hållbara skogsodlingar och helt fri från skadliga ämnen. Utöver själva tapetpappret är också förpackningen som tapeterna levereras i helt återvinningsbar.

 Sissa Sundling igen:

”– Professionella målare har ofta krav på sig att använda material med tydliga och mätbara miljöegenskaper. Med Borosan kan de uppfylla de kraven och använda produkter som tagits fram med stor omsorg om miljön.

Ur ett estetiskt perspektiv är kollektionen mycket mångsidig och attraktiv. Den återspeglar dagens aktuella trender och består av allt från stramt grafiska mönster till naturliga, enfärgade tryck och ornamenterade, blommiga mönster. Tapeterna är perfekta för såväl små renoveringsprojekt i hemmet som inredning av större byggnader och lägenhetsprojekt.

–Att kollektionen är så bred vad gäller mönster och uttryck, plus att den är enkel att sätta upp och miljömässigt hållbar, gör den till en självklar vinnare – vi är övertygade om att Borosan, som nyss har firat sin 60-årsdag, kommer fortsätta att tilltala både privata och professionella kunder under många år framöver!”

Borosan finns både som non-woven Easy Up för och som papperstapet. Finns i din Coloramabutik som även gärna hjälper både dig och dina kunder att välja rätt tapet! 

Svensktillverkat med minsta möjliga miljöpåverkan

Borosan Easy-Up

  • Tapetseringen går snabbt eftersom du limmar direkt på vägg. Går även att använda limmaskin.
  • Inget överlapp eller synliga skarvar tack vare formstabilt material som varken sväller eller krymper.
  • Härdig och resistent mot fläckar – står bättre emot smuts, fett och väta.
  • EasyUp-tapeter kräver mindre underhållsarbete nästa gång du tapetserar och har lång livslängd.
  • Tapeterna har hög opacitet vilket gör att materialet under inte lyser igenom – oavsett mönster och färg.
  • 4 våder per rulle vid 2,50 i takhöjd.
  • Tapeter ligger i tiden och är en inredningstrend som det skrivs mycket om.
  • Många föredrar tapeter för att kunna sätta personlig prägel på sitt hem. Med skarvfria väggar får vi nöjda konsumenter som bor kvar längre.

Publicerad 2 okt, 2017