Ny teknik ska förändra golvindustrin i grunden!

Visst måste det finnas ett bättre sätt att hantera uttjänta plastgolv än att kasta dem? Det menar Tarkett som via ny teknik hoppas på att kunna förändra hela branschens inställning till plast och återvinningen av den. Projektet hamnade nyligen på listan över Sveriges 26 coolaste klimatprojekt enligt nyhetssajten fplus.se. Vi på Colorama kan givetvis bara hålla med; det är coolt som bara den.

Varje år säljs 6 miljoner kvadratmeter plastgolv i Sverige. Om dessa golv kan återvinnas i framtiden innebär det en årlig klimatbesparing på över 30 000 ton koldioxid, menar Tarkett som hoppas kunna förändra golvbranschen i grunden och bidra till ett nytt förhållningssätt till plast där återvunnet material kommer att vara den huvudsakliga råvaran när nya golv produceras.

Tarkett har nu utvecklat en ny teknik som kommer att kunna återvinna gamla plastgolv i industriell skala. Redan idag kan företaget hantera de homogena plastgolv som de själva producerat sedan 2011 men i framtiden hoppas man som sagt på mer och för att lyckas efterlyser Tarkett nu fastighetsägare, bygg- och golventreprenörer som har plastgolv som ska rivas ut.

Vill du hjälpa till? Här kan du läsa på om vad som gäller.

Publicerad 4 okt, 2019

Övriga etiketter