Nyhet för alla målare – nästa generation fog & tätning är här

Övermålningsbara fogar utan torktid, ingen genomblödning, inga färgsprickor – Bostik Paint Professional är en ny serie fogningsprodukter utvecklade för målarproffs.

Den nya serien fogningsprodukter erbjuder en ny värld för alla målarproffs. De är utvecklade för att göra arbetet smidigare med ett 100-procentigt resultat. Produkterna är övermålningsbara och ger en tålig, flexibel fog som är kompatibel med olika färgtyper.

Klassiska problem försvinner
Tack vare den nya produktserien försvinner klassiska problem och utmaningar såsom sprickbildning, blödning, blåsbildning och smutsvidhäftning. För varje situation finns nu en produkt med lösningen.

Produkterna baserar sig på Bostik SPO-teknologi, grunden för nästa generation fog och tätning för målarproffs. Alla produkter är utvecklade i samarbete med professionella målare och slutanvändare.

Inga sprickor
Sprickor i färg är ett vanligt förekommande problem som ofta sker i härdningsprocessen. Det kan bero på fel fogmaterial, fel sammansättning av bindemedel i färgen eller för tidig övermålning.

Bostik Acryl Deco Surface+ med SPO-teknologi är utvecklad för övermålning av många olika färger och härdar snabbt utan expansion eller krympning.

Mindre tidspress
Målarjobb är ofta det sista arbetet vid renovering och nybyggnation och kantas ofta av hård tidspress. Långa torktider kan vara frustrerande. Bostik Acryl Deco Express med SPO-teknologi tillåter våt-på-våt-målning vilket gör att fogning och målning kan utföras samtidigt. 

Slipp blödning
Missfärgning och mörka fläckar vid övermålad fog kallas blödning. Att rätta till blödning i efterhand kan vara både tids- och materialkrävande. Problemet uppstår framförallt med akrylbaserade fog- och tätningsmedel som inte är kompatibla med färgen. Bostik Acryl Deco Surface+ med SPO-teknologi är utvecklad för att förhindra migrering mellan färg och fog vilket garanterar ett kvalitetssäkrat jobb.

Undvik smuts som fastnar
Fördröjning av färghärdning på fogytan sker oftast med syntetiska färger och orsakas genom en reaktion mellan tätningsmassan och färgens torktillsatser. Klibbig ytfärg drar till sig damm och smuts.

Bostik Flex’N’ Paint med SPO-teknologi är kompatibelt med torktillsatser i färg vilket resulterar i en kort härdningsprocess.

Ingen blåsbildning
Fogprodukter, framförallt silikonfogmassor, som inte fungerar för övermålning är ett vanligt problem. I samband med att färgtillverkare ändrar sina recept, så förekommer överraskande resultat vid övermålning av fogar. Blåsbildning och utrinning är ett vanligt problem. Bostik Flex‘N‘ Paint med SPO-teknologi är en all-in-one fogmassa som ersätter traditionella silikonfogmassor och har en överlägsen övermålningsbarhet.

Komplett serie
I serien ingår också produkter som Light Filler+, en övermålningsbar krympfri lättfiller och Acryl Power Seal, en premiumfog som är frosttålig, sprickfri och övermålningsbar.

 

Publicerad 19 feb, 2018

Övriga etiketter