Spara tid och arbete! Ny smart produkt från Bostik


Du behöver aldrig mer slipa och spackla glasfiberväv

Slipp tidsödande arbete och få en renare arbetsmiljö. Med nya vägglimmet Recover Light kan du tapetsera direkt på glasfiberväv.

Från nordens ledande tillverkare av vägglim kommer nu ett unikt speciallim för uppsättning av renoveringstapeter: Bostik Recover Light. Ett smidigt lim som fyller igen alla ojämnheter så tapetsering med renoveringstapet kan ske direkt ovanpå den underliggande tapeten.

– Du behöver aldrig mer slipa och spackla glasfiberväv. Det sparar oerhört mycket tid – och du slipper dammet som sprider sig överallt, säger Peter Fäldt, kemist och produktchef på Bostik.

Företaget har sedan 1911 drivit verksamheten från skånska Helsingborg med egen utveckling, lab och tillverkning.

– Den här produkten har varit starkt efterfrågad och vi utvecklade den i nära samarbete med en ledande tillverkare av renoveringstapeter, säger Peter.

Recover Light har också fler användningsområden som sparar tid och arbete.

– Limmet funkar faktiskt på det mesta. Har du en skadad papperstapet som till exempel katter klöst sönder så är det inte så lätt att spackla det. Då är det lättare att limma tapeten med Recover Light och sedan sätta en tunnare renoveringstapet, där har du ett fint underlag. 

Limmet är smidigt, lätt att rolla på och har lång öppentid. Konsistensen gör det möjligt att applicera tjocka skikt med roller utan att rinna.

Publicerad 2 okt, 2017

Övriga etiketter