Välkommen till Colorama Proffs!

Produkter • Service • Trygghet • Kvalitet • Samarbete

Colorama Proffs

Emelie Füreder är fasadexpert och ansvarig för proffsbutiken på Colorama i Luleå. Här delar hon med sig av sina två bästa tips för att få tryggare och nöjdare kunder.

Färg

Har du hunnit prova Anzas vinklade fasadpensel Platinum Pro Max Stroke ännu? Här är några saker som kanske får dig att vilja prova.

Färg

Visste du att ommålningsfärgen Solist bara kräver en enda strykning och dessutom är Svanenmärkt sedan 2019? Här är en snabbuppdatering om förra årets stora nyhet samt två andra sommaraktuella produkter från Alcro.

Colorama Proffs

Vi vet att det är lätt att överväldigas av allt som pågår runt omkring oss. Men faktum är att det är i just de tuffa tiderna som vi behöver vårt kreativa tänkande som allra mest. Vi har samlat tips och länkar …

Färg

Står du och vacklar mellan Servalac Finess och V-Mill från Alcro? Vilket val du gör är förmodligen olika från ena dagen till den andra, eftersom användningsområdena faktiskt skiljer sig åt. Titta själv.

Kakel & Klinkers

Vart femte år revideras branschreglerna för Säkra Våtrum för att säkerställa att de är aktuella och anpassade efter rådande förutsättningar. Här är några av fördelarna med uppdateringen.

Färg

Nu har Lacka från Alcro fått ny formulering. Bättre kemikalieresistens och bättre vidhäftning till underlaget är några effekter av förändringen.

Golv

Mjuka mattor, stenhård klinker och ett golvmaterial med mjuk känsla och slitstyrka. Det finns många anledningar att tycka om Golvabia såväl privat som på jobbet.

Colorama Proffs

Lena Björklund är en av våra duktiga inredningsexperter och en mästare på att skapa spännande rumsliga upplevelser.

Colorama Proffs

Precis när man fått styr på saker och ting så kan man ge sig den på att reglerna ändras, eller hur? Här är två saker som du kanske har missat i nyhetsfloden men som du definitivt behöver ha koll på inför det nya året. Håll tillgodo!

Colorama Proffs

Har du också funderat på hur länge man egentligen kan vänta med faktureringen? Enligt boken ”300 frågor och svar om entrepenadjuridik” som ges ut av Svensk Byggtjänst är svaret som följer:

Golv

Att vi ställer allt hårdare krav på vilka material vi omger oss med i såväl hem som offentliga byggnader, råder det inga tvivel om. Just därför är det roligt att det finns smarta och snygga produkter som tagits fram med hänsyn till just miljön.

Golv

Visst måste det finnas ett bättre sätt att hantera uttjänta plastgolv än att kasta dem? Det menar Tarkett som via ny teknik hoppas på att kunna förändra hela branschens inställning till plast och återvinningen av den. Projektet hamnade nyligen på listan över Sveriges 26 coolaste klimatprojekt enligt nyhetssajten fplus.se. Vi på Colorama kan givetvis bara hålla med; det är coolt som bara den.

Färg

Vilken färg ska du välja till dina kunder? Ja, det beror ju helt på vilken yta kunden vill ha och hur underlaget ser ut. Här reder vi ut begreppen.

Färg

Att systemmålning innebär att man målar med produkter som är utformade för att passa ihop, är du förmodligen väl bekant med. Förmodligen vet du dessutom att man aldrig, aldrig ska blanda olika system utan hålla sig till ett varumärke lager efterlager. Men vilka komponenter ingår och vilket jobb gör vart och ett av dem? Ja, det tänkte vi gå igenom här.

Alcro Solist är en innovativ färg som ger ett långvarigt nymålat resultat med endast en strykning.  Sugen på att spara tid? Klicka på länken och läs mer om vad du ska tänka på när du målar om med denna ommålningsprodukt.

Colorama Proffs

Sedan lanseringen 2007 har SiOO:X varit ett omåttligt populärt val till såväl offentliga byggnader som privata hem. Är du redan ett kiselproffs? Här är trots allt fyra saker som du borde känna till.

Färg

På Colorama arbetar vi aktivt för att göra vårt sortiment mer hållbart, så när Alcro A1 lanserade sin färg Alcro A1 häromåret var det en välkommen nyhet och ett litet men viktigt kliv bort från fossilberoendet.

Många har valt att kakla badrum då den grova våtrumsväven inte är lika estetiskt tilltalande. Nu finns ett alternativ – en helt slät våtrumsväv! (Slät våtrumsväv G 900V) 

Vi antar att ni har testat Sioox träskyddsprodukter! Nu introduceras SiOO:X Naturfärger i 6 nyanser från vitt till svart för fasader.

Mäster professional är en serie kvalitetspenslar framtagna i samarbete med Colorama för att förenkla för dig som målar. Bra penslar sparar både tid, pengar och är bra för miljön.samtidigt som det ger ett bättre slutresultat.

Falu Vapen Färg AB ingår i kon­cer­nen AB Röt­mo­taverken vars bolag bil­dades 1926. Affärsiden var att utveckla och tillverka pro­duk­ter för att sky­dda trä­fasader eller som de sade “mota röta” – därav nam­net Röt­mo­taverken.

Plankor eller trestavsgolv? Eller varför inte något mittemellan? För mellan de långa plankgolvens lugna atmosfär och trestavens täta mönstring finns tvåstavsgolven, vars popularitet ständigt ökar. 

Nu är den här - Coloramas trådlösa färgläsare. Skanna, spara och dela färger från inspirerande miljöer och objekt, direkt från din smartphone. Nu mindre och med ännu högre mätnoggrannhet.

Nya Servalac Finess från Alcro är en halvblank lackfärg för målning av trä och metall inomhus som ger ger en exceptionellt hård och slitstark yta med perfekt finish. 

Med nya produkten Authentica tar de funktionella golven steget över till intelligent design. Extra lager av kork gör underlaget varmt, slittåligt, bra för ömma leder, tyst – och miljövänligt.

Det pratats mycket om återvinning i dag, förnya det gamla istället för att riva ut och lägga in nytt. Med Osmo Hårdvaxolja Rapid blir det möjligt med ett strålande resultat.

Coloramas handlare runtom i landet får ofta frågor om tapeter, och säkert även du. Här har vi samlat de vanligaste funderingarna och deras svar. Använd dem gärna när du ska svara till dina kunder.

Långa skaft, stora effektiva sprutor, praktiska behållare på hjul – rätt utrustning och produkter underlättar arbetet med fasad- och terrassrengöring enormt. 

Färg

 En lättstruken lasyr som framhäver träets naturliga strukturer. 

Färg

Trenden med matta väggar och mer kulörer sprider sig nu från vardagsrummet och köket till våtutrymmena. Samtidigt efterfrågar allt fler kunder målade väggar i stället för kakel i sina badrum.

Färg

Att ta tag i rätt pensel kan göra stor skillnad vad gäller både tid och möda i omfattande projekt som att måla om fasaden. När Testfakta arrangerar ett penseltest hamnar Coloramas penselutbud i topp.

Kakel & Klinkers

Under våren blev det dags för nya inredningstag på fyrstjärniga Högbo Brukshotell i Sandviken. När nu över en tredjedel av hotellrummen ska renoveras får Natursten Yta sprida glans i de nya badrummen.

Färg

Pashmina, en helt unik helmatt färg som är lika lätt att torka av som en blank väggfärg. Färgen kostar lite mer men är ovärderlig i till exempel köket och barnrummet.