Välkommen till Colorama Proffs!

Produkter • Service • Trygghet • Kvalitet • Samarbete

Färg

Hur många miljoner kvadratmeter plastgolv säljs det i Sverige varje år? Leta upp svaret, (finns i en artikel nära dig) så kanske du blir en av fem som vinner en termosmugg! 

Colorama Proffs

Lena Björklund är en av våra duktiga inredningsexperter och en mästare på att skapa spännande rumsliga upplevelser.

Colorama Proffs

Precis när man fått styr på saker och ting så kan man ge sig den på att reglerna ändras, eller hur? Här är två saker som du kanske har missat i nyhetsfloden men som du definitivt behöver ha koll på inför det nya året. Håll tillgodo!

Colorama Proffs

Har du också funderat på hur länge man egentligen kan vänta med faktureringen? Enligt boken ”300 frågor och svar om entrepenadjuridik” som ges ut av Svensk Byggtjänst är svaret som följer:

Golv

Känner du till Loba Scandinavia? Inte konstigt i så fall med tanke på att de har över 90 års erfarenhet av att tillverka högkvalitativa ytbehandlingsprodukter för skydd av trä och parkettgolv.

Golv

Att vi ställer allt hårdare krav på vilka material vi omger oss med i såväl hem som offentliga byggnader, råder det inga tvivel om. Just därför är det roligt att det finns smarta och snygga produkter som tagits fram med hänsyn till just miljön.

Golv

Visst måste det finnas ett bättre sätt att hantera uttjänta plastgolv än att kasta dem? Det menar Tarkett som via ny teknik hoppas på att kunna förändra hela branschens inställning till plast och återvinningen av den. Projektet hamnade nyligen på listan över Sveriges 26 coolaste klimatprojekt enligt nyhetssajten fplus.se. Vi på Colorama kan givetvis bara hålla med; det är coolt som bara den.

Färg

Vilken färg ska du välja till dina kunder? Ja, det beror ju helt på vilken yta kunden vill ha och hur underlaget ser ut. Här reder vi ut begreppen.

Färg

Att systemmålning innebär att man målar med produkter som är utformade för att passa ihop, är du förmodligen väl bekant med. Förmodligen vet du dessutom att man aldrig, aldrig ska blanda olika system utan hålla sig till ett varumärke lager efterlager. Men vilka komponenter ingår och vilket jobb gör vart och ett av dem? Ja, det tänkte vi gå igenom här.

I januari nästa år blir Svenska Färghusgruppens 15 butiker en del av Colorama. Det innebär att vi blir rikstäckande och får 173 butiker runt om i landet som kan förse dig med allt du behöver i form av produkter, stöd och vägledning. Vi blir helt enkelt en ännu starkare partner i ditt arbete.

Alcro Solist är en innovativ färg som ger ett långvarigt nymålat resultat med endast en strykning.  Sugen på att spara tid? Klicka på länken och läs mer om vad du ska tänka på när du målar om med denna ommålningsprodukt.

Colorama Proffs

Sedan lanseringen 2007 har SiOO:X varit ett omåttligt populärt val till såväl offentliga byggnader som privata hem. Är du redan ett kiselproffs? Här är trots allt fyra saker som du borde känna till.

Färg

På Colorama arbetar vi aktivt för att göra vårt sortiment mer hållbart, så när Alcro A1 lanserade sin färg Alcro A1 häromåret var det en välkommen nyhet och ett litet men viktigt kliv bort från fossilberoendet.

Osäker på du kan använda en silicatfärg i en källare eller om du behöver gå på en mattare färg som släpper igenom fukt? Eller har din kund drabbats kulörväljarkval? Vi hjälper dig gärna med att få en nöjd kund oavsett om det rör sig om att färgsätta ett privat hem eller en offentlig miljö.

Vi vill gärna presentera det senaste tillskottet för färgsprutor hos Colorama – Airlessco som erbjuder ett världsledande sortiment av färgsprutor och tillbehör.

Som hantverkare är du beroende av dina händer – men inser du vikten av att skydda händerna och att handskar är något nödvändigt?

Colorama Proffspartner

Mindre pappersarbete. Mer frihet. För Colorama Proffspartners finns möjligheten att sköta firmans affärer och administration direkt i din mobil, surfplatta eller dator, via Colorama Smarty.

Spik i foten är inte enda anledningen till varför du bör använda skyddsskor? Om din arbetsdag innebär att du går och står, hamnar du på nästan 3200 kilometer varje år.

Inspiration, kunskap och nyttig info samtidigt som du jobbar!?

Många har valt att kakla badrum då den grova våtrumsväven inte är lika estetiskt tilltalande. Nu finns ett alternativ – en helt slät våtrumsväv! (Slät våtrumsväv G 900V) 

Vi antar att ni har testat Sioox träskyddsprodukter! Nu introduceras SiOO:X Naturfärger i 6 nyanser från vitt till svart för fasader.

Mäster professional är en serie kvalitetspenslar framtagna i samarbete med Colorama för att förenkla för dig som målar. Bra penslar sparar både tid, pengar och är bra för miljön.samtidigt som det ger ett bättre slutresultat.

För dig som driver eget är det viktigt att veta hur din lönsamhet ser ut för att du ska kunna känna dig trygg och nyttja din ekonomi optimalt. Vill du ta tempen på ditt företag rekommenderar vi dig att göra Företagarkollen! 

… brukar vi säga och detsamma gäller säkerligen även kvinnan! Vi vet ju att ni målar med rätt produkter, nu tänkte vi se till att ni även är rätt klädda, trygga och snygga utifrån och in.
Falu Vapen Färg AB ingår i kon­cer­nen AB Röt­mo­taverken vars bolag bil­dades 1926. Affärsiden var att utveckla och tillverka pro­duk­ter för att sky­dda trä­fasader eller som de sade “mota röta” – därav nam­net Röt­mo­taverken.

Plankor eller trestavsgolv? Eller varför inte något mittemellan? För mellan de långa plankgolvens lugna atmosfär och trestavens täta mönstring finns tvåstavsgolven, vars popularitet ständigt ökar. 

Nu är den här - Coloramas trådlösa färgläsare. Skanna, spara och dela färger från inspirerande miljöer och objekt, direkt från din smartphone. Nu mindre och med ännu högre mätnoggrannhet.

Är du yrkesmålare eller elev på måleriutbildning och vill hjälpa till att förverkliga ett samhällsnyttigt måleriprojekt? 

Nya Servalac Finess från Alcro är en halvblank lackfärg för målning av trä och metall inomhus som ger ger en exceptionellt hård och slitstark yta med perfekt finish. 

Att välja rätt kulör upplevs ibland av kunderna som rena djungeln. Men det finns några enkla tumregler för ett lyckat slutresultat. Har du koll på dem?

Med nya produkten Authentica tar de funktionella golven steget över till intelligent design. Extra lager av kork gör underlaget varmt, slittåligt, bra för ömma leder, tyst – och miljövänligt.

Boråstapeters nya kollektion Borosan är miljömässigt hållbara tapeter som dessutom är mycket lätta att arbeta med.

Vi gratulerar vinnarna i vårt förra tävling! 

1:a pris - 2,5liter  Osmo Hårdvax olja

Det pratats mycket om återvinning i dag, förnya det gamla istället för att riva ut och lägga in nytt. Med Osmo Hårdvaxolja Rapid blir det möjligt med ett strålande resultat.

Coloramas handlare runtom i landet får ofta frågor om tapeter, och säkert även du. Här har vi samlat de vanligaste funderingarna och deras svar. Använd dem gärna när du ska svara till dina kunder.

Alcro Färgfonden är ett initiativ där allmänheten ges möjlighet att förverkliga samhällsnyttiga måleriprojekt.

Colorama Proffs

Den superstarka och tåliga granitkeramiken revolutionerar svenska uteplatser. Trä och cement får allt oftare stryka på foten för stora, stilrena klinkerplattor.

Långa skaft, stora effektiva sprutor, praktiska behållare på hjul – rätt utrustning och produkter underlättar arbetet med fasad- och terrassrengöring enormt. 

Färg

 En lättstruken lasyr som framhäver träets naturliga strukturer. 

Colorama Proffs

Snart är det dags att göra deklarationen för 2016. Här får du listan med de viktigaste avdragen för  dig som företagare. Stäm av och se vilka avdrag som du har rätt till. 

Färg

Som professionell målare vet du att perfekta kanter, raka linjer och exakta kurvor kräver både stor skicklighet och rätt maskeringstejp. Vi erbjuder dig nu 20 % rabatt, så att du kan få rena och knivskarpa färgkanter.

Golv

Mjukt, spänstigt och tåligt. Gummi är både starkt och hållbart, dessutom skönt att gå på och ljuddämpande.

Färg

Trenden med matta väggar och mer kulörer sprider sig nu från vardagsrummet och köket till våtutrymmena. Samtidigt efterfrågar allt fler kunder målade väggar i stället för kakel i sina badrum.

Colorama Proffs

När vi nu rör oss mot mörkare tider räcker vardagsljuset inte till för varken bra slutresultat eller arbetsmiljö. Vi vet även att det finns en koppling mellan ljus och hälsa. Därför är det viktigt med en bra arbetslampa som håller i alla lägen.

Kakel & Klinkers

Tätskiktet är den viktigaste delen av ett badrum. Bostiks tätskiktsexpert Peter Fäldt förklarar varför och ger dig tipsen för att undvika fuktskador. Fuktskador kan bli väldigt kostsamt.

Tapeter

Kaxigt tegel, stilsäker retro och ljuva blomsterslingor gör nya Decorama kollektionen bred och modern. Alla tapeterna är av slitstark, tålig Easy Up kvalitet som ger släta väggar utan skarvar.

Färg

Att ta tag i rätt pensel kan göra stor skillnad vad gäller både tid och möda i omfattande projekt som att måla om fasaden. När Testfakta arrangerar ett penseltest hamnar Coloramas penselutbud i topp.

Kakel & Klinkers

Under våren blev det dags för nya inredningstag på fyrstjärniga Högbo Brukshotell i Sandviken. När nu över en tredjedel av hotellrummen ska renoveras får Natursten Yta sprida glans i de nya badrummen.

Färg

Proffsserien Alcro Milltex Prestanda står ståtligt och starkt på egen hand – helt utan grundfärg. Det gjorde färgen till en given del av omvandlingen av gamla Hotell Oden till ett helt nytt lägenhetskomplex.

Colorama Proffs

Det pratas ofta om avdrag mellan näringsidkare i allmänhet. Ett avdrag är positivt, för det sänker skatten, så det är något de flesta gärna vill ha. Men vad är egentligen ett avdrag och hur får man det? Det finns faktiskt flera olika svar på den frågan, då det som man menar när man säger ”avdrag” kan vara ganska olika saker.

Färg

Under våren 2016 lanseras Anza Expert, en helt ny serie expertpenslar utvecklad exklusivt för Colorama. Detta är första gången Anza tar fram en hel penselserie i samarbete med ett annat företag.

Tapeter

Ett nytt tapettråg har tågat in på marknaden med efterlängtad enkel design och prisvärdhet. Bakom produkten står UF-företaget Malls i Motala, med lite hjälp av deras lokala Coloramabutik.

Färg

Under vecka 15 lanseras Alcro Milltex Prestanda 5 och Alcro Milltex Prestanda 7 – två brytbara premiumprodukter som inte kräver någon grundfärg. Produkterna i denna nya proffsserie är lättmålade, täcker bra och ger en slitstark och matt yta.

Färg

Pashmina, en helt unik helmatt färg som är lika lätt att torka av som en blank väggfärg. Färgen kostar lite mer men är ovärderlig i till exempel köket och barnrummet. 

Kakel & Klinkers

Rustik terrakotta, medelhavsinspirerad marrakechmönstring eller rå betongkänsla – aldrig har valmöjligheterna varit större för dig som vill satsa på klinker utomhus.

Colorama Proffspartner

Hur mycket står bil- och bränslekostnader för, i ditt företag? Colorama Proffspartners från hjälp att minska dem.

Colorama Proffspartner

När något väl händer ska det bara fungera smidigt och utan jobbiga diskussioner. Det handlar om försäkringar.