VAD ÄR ALCRO FÄRGFONDEN?

Är du yrkesmålare eller elev på måleriutbildning och vill hjälpa till att förverkliga ett samhällsnyttigt måleriprojekt? 

Alcro Färgfonden är ett initiativ där allmänheten ges möjlighet att förverkliga samhällsnyttiga måleriprojekt. I korthet innebär det att Alcro bjuder på färgen vid ommålning av exempelvis slitna asylboenden, bortglömda föreningslokaler eller mörka gångtunnlar. (privata projekt som ommålning av villor, lägenheter och sommarstugor sponsras inte).

Några projekt som genomförts är; 

  • Hockeyrinken i Kråkberg fick ett lyft
  • Flygledartornet i Ludvika – här finns en en ideell förening som jobbar för att bevara flyget och andra aktiviteter på flygplatsen. De ville och behövde måla om sin stationsbyggnad och sökte färg från Alcro Färgfonden.
  • Simhallen i Anderstorp – En entusiastisk målare och en nedsliten simhall.
  • Fritidshem i Husvarna fick ny färg
  • Kollogården Barnen Ö har rustats upp med hjälp av Alcro Färgfond
  • Vejby IF var den första idrottsföreningen i Sverige som startade upp ett eget fritids. Nu har de förvandlat ett eftersatt hus till ett välkomnande hem för tre flyktingfamiljer, med eget arbete och med färg från Färgfonden.

Här kan du läsa mer om projekten http://fargfonden.alcro.se/projekt

HUR FUNKAR ALCRO FÄRGFONDEN?

På fargfonden.alcro.se/ansok kan vem som helst ansöka med ett samhällsnyttigt måleriprojekt. Därefter väljer en jury med representanter från Alcro ut vilka projekt vi kan stötta. Om ditt projekt väljs ut får du hämta färg och tillbehör hos din närmaste Alcroåterförsäljare. Alla utvalda projekt dokumenteras – i vissa mer noggrant för att kunna användas som innehåll i Alcro:s marknadsföring. Läs mer om regler och villkor här.

VAD ÄR EN MÅLARVOLONTÄR?

Yrkesmålare kan engagera sig ideellt i Alcro Färgfonden genom att bli målarvolontärer. Det hela är mycket enkelt: Om det dyker upp ett projekt i det område målaren är verksam ser vi till att koppla ihop beställare och målarvolontär för eventuellt samarbete. Helt frivilligt förstås.

Publicerad 8 nov, 2017