Vanliga frågor

Nedan följer svar på ett antal frågor som vi vanligen får in gällande kundklubben. Har du en fråga eller fundering som inte besvaras nedan, kontakta coloramaklubb@colorama.se.

OBS! Ange alltid för- och efternamn samt personnummer när du kontaktar/mailar oss.


Jag lyckas inte logga in på min sida för att uppdatera informationen, vad är fel?
Inloggningen kräver att man anger exakt rätt information. Var även uppmärksam på följande:

  • Personnumret ska innehålla tolv siffror utan mellanslag och bindestreck (ÅÅÅÅMMDDXXXX).
  • Det är viktigt att ta hänsyn till små och stora bokstäver i lösenordet, speciellt lilla L (l) och stora i (I) kan vara luriga.
  • Det är skillnad på O (bokstaven) och 0 (siffran).

Skulle det ändå inte gå att logga in så kontakta coloramaklubb@colorama.se med dina personuppgifter samt en beskrivning av problemet.

Jag glömde ta med medlemskortet till butiken. Går det att få poäng ändå?
Eftersom vi numera kör kortlöst så går det alldeles utmärkt att registrera sin bonus på sitt personnummer. Genom att ange personnumret eller visa leg kan butiken registrera bonusen på ditt köp utan det tidigare medlemskortet.

Hur beräknas min bonus?
Bonusen som du erhåller vid ett köp i en ansluten kundklubbsbutik motsvarar den procentsats som den aktuella butiken har. Alla köp på ditt kort i anslutna kundklubbsbutiker är bonusgrundande, men observera att lokala avvikelser kan förekomma.

När får jag min bonus?
Inom några dagar efter ditt köp genereras en bonus på din kundklubbsprofil motsvarande detta belopp. När din bonus överstiger 100 SEK genereras en virtuell bonuscheck som du erhåller en påminnelse om via sms och/eller e-post (beroende på vad som finns angivet i din profil). Denna påminnelse får du sedan en gång per kvartal.

Hur utnyttjar jag min bonus?
Inga fysiska checkar skickas längre ut utan det viktiga är att du har med dig giltig legitimation för att styrka din identitet och på så vis undvika att någon annan utnyttjar din bonus. Att uppvisa giltig legitimation i butiken är alltså ett krav för uttnyttjandet av bonus.

Vi är flera som vill samla bonus tillsammans, går det?
Vill man t.ex. som familj samla bonus på ett gemensamt konto så skapar man förslagsvis en medlemsprofil åt en av familjemedlemmarna. Därefter kan alla enkelt hjälpas åt att samla bonus genom att uppge det aktuella personnumret vid köptillfället. Dock är det endast den aktuella medlemmen som sedan kan utnyttja bonusen (genom att uppvisa giltig legitimation i butiken).

Jag har ingen e-post eller mobiltelefon, får jag ingen bonus då?
Naturligtvis kan du få bonus ändå, så länge du registrerar dina köp på din medlemsprofil (alltså anger ditt personnummer i butiken vid köptillfället). Du får dock inga påminnelser om din eventuella bonus, men det går lika bra att fråga din butik huruvida du har någon bonus att utnyttja. Glöm bara inte att uppvisa giltig legitimation.

Hur lång hållbarhet har min bonus?
Bonusen finns tillgänglig att utnyttja under 12 månader från det datum den genererades.

Jag vill inte längre få e-mail och sms från Colorama Klubb, hur gör jag då?
Om du mottagit ett e-postutskick från Colorama kan du alltid avregistrera dig via länken i utskicket (det finns både bonusutskick och nyhetsbrev som är två olika moduler). Eller så kan du kontakta din butik alternativt maila till coloramaklubb@colorama.se.

Hur avslutar jag mitt medlemskap?
Kontakta din butik eller skicka ett mail till oss via coloramaklubb@colorama.se så hjälper vi dig. Det är som vanligt viktigt att du anger hela ditt personnummer vid supportärenden. Har du intjänad bonus kommer den i och med uppsägningen att försvinna.

Jag har flyttat men får fortfarande erbjudanden från min gamla Colorama-butik, kan jag byta butik?
Javisst, du kan i första hand kontakta din gamla butik eller skicka ett mail om detta till coloramaklubb@colorama.se.  

Kan jag handla med min bonuscheck i annan butik än min ”hemmabutik?”
Ja, det går alldeles utmärkt.

Jag har inte fått något medlemskort!?
Då vi inte längre använder oss av kort i Colorama Klubb så skickar vi inte längre ut några sådana heller.